De beste produktene for deg med sensitiv hud

Huden min reagerer veldig på syntetiske stoffer i hudpleieprodukter, og det var en av grunnene til at den ble så mye bedre da jeg gikk over til naturlige produkter. Men selv om produktene er aldri så naturlige og økologiske, kan de likevel trigge irritasjon, kløe, utslett og svie dersom du har veldig sensitiv hud.

5 tegn på at du har sensitiv hud:

  1. Huden begynner å klø, prikke eller svi ved bruk av hudpleieprodukter, makeup, parfyme eller hårprodukter.
  2. Huden reagerer med kløe, utslett eller rødhet ved bruk av rengjøringsprodukter til huset.
  3. Huden blir rød, irritert og tørr når den utsettes for vind og kaldt vær.
  4. Huden er tørr, rød, flassende eller irritert, uten noen kjent årsak.
  5. Du har hudplager som akne, rosacea, psoriasis eller eksem.

Så hvilke er de beste produktene å bruke for deg med sensitiv hud?

Her får du mine favoritter –  som dessuten også egner seg godt for deg som er gravid:

A’kin Unscented Very Gentle Shampoo: Denne er redningen for deg som blir tørr i hodebunnen eller som reagerer med rødhet, kløe, nupper eller irritasjon på huden ved bruk av andre shampoo’er. A’kin Unscented Very Gentle Shampoo er helt parfymefri, fri for SLS/SLES, og vasker håret helt rent uten å tørke ut hodebunnen. Den har en pH-nøytral og hypoallergenisk formel i en fuktighetsbase spesielt utviklet for personer med følsomhet. Super til deg med sensitiv hud og hodebunn og for deg som er plaget av flass. Her finner du mer info om A’kin Unscented Very Gentle Shampoo.

A’kin Very Gentle Unscented Body Wash: En parfymefri og naturlig kroppsvask som lindrer og beroliger sensitiv hud. Den er pH-balansert, fullstendig duftfri, og har en såpefri formel som ikke tørker ut huden. Denne kan du bruke daglig og den egner seg for selv de aller mest tørre og følsomme hudtypene. Den er også egnet for deg som er gravid. Her kan du lese mer om A’kin Very Gentle Unscented Body Wash.

Schmidt’s Fragrance-Free Deodorant: Er det ett sted det ikke er kult med sår, rød og kløende hud så er det på den sarte huden under armene. Konvensjonelle deodoranter inneholder ofte aluminium, parabener, syntetisk parfyme og propylenglykol, så det sier seg selv at første bud er å kutte ut disse. Men også naturlige deodoranter, som ofte inneholder eteriske oljer og natron, kan virke irriterende på ekstra sensitiv hud. Derfor er det perfekt at Schmidt’s har laget en deodorant med nettopp dette i tankene. Schmidt’s Deodorant Fragrance-Free er fullstendig parfymefri og har en myk og kremete tekstur. Den trekker raskt inn og føles ikke klissete på huden. I tillegg er den effektiv! Her finner du mer info om Schmidt’s Fragrance-Free Deodorant.

Karmameju Calm Balm: Dette er et helt fantastisk multiprodukt som en hver med sensitiv hud bør eie! Den funker både som supermild fuktighetskrem, after shave, after sun, massasje- og bleiesalve for babyer og brystsalve for ammende mødre! Og du skal lete lenge etter et mildere produkt enn dette. Økologisk oliven-, kokos- og jojobaolje og sheamør pleier, gjenoppretter og gir dyp fukt til huden, mens rene eteriske oljer av lavendel, kanuka, kamille og calendula helbreder og reparerer følsom hud, og beroliger samtidig kropp og sinn. Her finner du mer info om Karmameju Calm Balm.

Photo: @karmameju_official
Photo: @karmameju_official

Karmameju Green Tea Konjac Sponge: Dette er en genial liten dings for deg med sensitiv hud. Du kan nemlig bruke den til å rense huden med, helt uten bruk av andre renseprodukter. Perfekt hvis du vil minimere antall produkter du eksponerer huden din for. Den både eksfolierer på en mild måte, renser huden effektivt og stimulerer blodomløpet og hudens gjenoppbygging uten å skade de sarte lagene i overhuden. Ekstrakt av grønn te, som er rik på antioksidanter, beskytter huden mot de skadelige virkningene av frie radikaler. Konjac-svampen er laget av 100% naturlig vegetabilsk fiber og er rik på mineraler, vitaminer og aminosyrer. Svampen fuktes godt før bruk og så massérer du huden med den med lette sirkelbevegelser. Voìla – ren, frisk og strålende hud, helt uten irritasjon! Husk å skylle svampen godt etter bruk og heng den opp slik at den får lufttørke. Les mer om Karmameju Green Tea Konjac Sponge her.

S.W. Basics Cleanser: Denne milde, vannbaserte rensen er fri for såpe, alkohol, parabener og sulfater, og perfekt for deg med sensitiv hud. Den kan brukes både morgen og kveld og etterlater huden helt ren og beroliget. Den er basert på økologisk rosevann, som roer ned stresset hud og renser porene, vegetabilsk glyserin, som virker fuktgivende og helende, og tetre-olje, som virker anti-bakteriell og forebygger akne. Her kan du lese mer om S.W. Basics Cleanser.

S.W. Basics Makeup Remover: Less is more når det gjelder ingredienser for deg med sensitiv hud og her har du en skikkelig effektiv sminkefjerner som består av kun superlett økologisk mandelolje, økologisk extra virgin olivenolje og litt jojobaolje. Alt du trenger å gjøre er å riste flasken og påføre oljen med en bomullspad for å fjerne sminke uten at det svir og renner fra øynene. Du kan selvsagt også bruke den til å rense huden med og som en lett ansiktsolje. Denne er også trygg å bruke for deg som er gravid. Klikk her for å lese mer om S.W. Basics Makeup Remover.

P.S. I tillegg til parfyme er det er en del eteriske oljer du bør unngå ved sensitiv hud. For å være på den sikre siden bør du holde deg til de som er kjent som trygge for sensitiv hud, og selvsagt stoppe bruken dersom du likevel kjenner at du reagerer. Trygge oljer inkluderer bl.a. lavendel, rose, kamille, tetre, geranium og neroli.

 

Birgitte Magnussen

Birgitte Magnussen

Bloggredaktør og fast skribent
Birgitte er forfatter av boken "Renere liv", livsstilsveileder og mamma til Jonathan på 4 år. I tillegg er hun fast skribent på Matmerk.no, og har også egen blogg på birgittemagnussen.no>>

You might also enjoy:

Natronfri deodorant for deg med sensitiv hud

Hvis du har du sensitiv hud under armene, kan du oppleve å reagere på natron (baking soda) i naturlige deodoranter. Og da hjelper det lite om deodoranten er aldri
Les mer

Her er den perfekte oljen etter en lang sommer

Jeg har brukt nypefrøolje som ansiktsolje i hele ferien, og jeg tror aldri huden min har holdt seg så fin gjennom en hel sommer noen gang. Den gir akkurat
Les mer

Miniguide til peeling

Som småbarnsmor blir det ikke like mye tid til egenpleie som før, og ofte glemmer jeg hvor fantastisk peeling er for huden. Men hver eneste gang jeg kommer på
Les mer

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *