Den ultimate frokosten

chia

Nå som det er juletid blir det ofte en del fete måltider. Da er det helt perfekt med en lett og frisk, men samtidig mettende frokost. Da er en chiapudding den ultimate frokosten, spør du meg.

Denne rosa chiapuddingen inneholder rødbetjuice, mandelmelk og bringebær. I tillegg er den tilsatt litt Alchemy Beauty Elixir, som gjør denne superfrokosten ekstra næringsrik. Beauty Elixir er sammensatt av de antioksidantrike superbærene goji, acai og Camu Camu som er ekstremt rike på naturlig C-vitamin. C-Vitamin er essentielt for den naturlige kollagenproduksjon i huden. Blandingen inneholder også baobab, erteprotein og hvetegtress som beskytter kroppen og får hud, hår og negler tilbake i balanse.

Topp chiapuddingen med det du liker best. Jeg foretrekker friske bringebær, banan og en dæsj nøttesmør. Du kan også bruke hakkede nøtter, ristede frø og kjerner eller annen type frukt eller bær.

Les også: Spray deg til glødende vinterhud på 1-2-3

Denne oppskriften gir to store porsjoner, eller fire små.

Ingredienser:
-100 g bringebær
-2 dl rødbetjuice*
-2 dl mandelmelk
-1 ss agavesirup
-4 ss chiafrø
-4 ts Alchemy Beauty Elixir

*Har du ikke rødbetjuice kan du også bruke for eksempel blåbærjuice i denne oppskriften

Topping:
-1 banan
-1 håndfull bringebær
-2 ss nøttesmør

Fremgangsmåte:
1. Start med å mose bringebær med en gaffel i en bakebolle.

2. Juice et par rødbeter, eller bruk ferdigkjøpt rødbetjuice. Du kan også bruke annen type juice, for eksempel blåbær.

3. Ha juicen, mandelmelk og agavesirup sammen med bringebærene og visp sammen. Tilsett chiafrø og Alchemy Beauty Elixir og visp det godt sammen. La blandingen stå i romtemperatur i 10 minutter, før du rører i den på nytt.

4. Fordel blandingen i 2 store eller 4 små beholdere, gjerne med lokk. Sett i kjøleskapet over natten, eller et par timer slik at chiafrøene får svellet ordentlig.

5. Topp med friske bringebær, bananskiver og nøttesmør rett før servering.

Julie Ilona Balas

Julie er matblogger og kokebokforfatter. Hun elsker grønn og sunn mat, økologi og naturlige produkter.

Du liker kanskje også:

Yummy grønn breakfast bowl

Går du lei av havregrøt eller brødskiver til frokost? Det gjør i allefall jeg i blant, og da starter jeg heller dagen med en grønn breakfast bowl – en perfekt
Les mer
sjokoladepålegg

Det beste sjokoladepålegget lager du enkelt selv

Har du prøvd å lage ditt eget nøttesmør? Da er denne oppskriften noe for deg. På akkurat samme måte som man lager smørbart pålegg av nøtter, kan man bruke frø
Les mer

Thea’s tips til effektive beauty foods

Denne uken er vi så heldige å ha med oss ernæringsrådgiver og dama bak bloggen Naturligsunn.com, Thea Falck, som gjesteblogger her på the PURE blog. Her får du Thea’s beste
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *