Derfor bør du bytte til økologisk hudpleie

Mange av dagens hudpleieprodukter består av ulike blandinger av syntetisk fremstilte kjemikalier, som har en variabel evne til å trenge gjennom huden. Mens noen produkter absorberes i svært små mengder, kan andre gå dypere, og gjennom blodårene frakte de giftige stoffene rundt om i kroppen. Enkeltstående produkter kan inneholde små mengder uheldige stoffer, men det er summen av de mange skjønnhetsproduktene vi bruker regelmessig, som skaper bekymring.

Hvorfor bør du bytte fra konvensjonell hudpleie til økologisk hudpleie?

Huden er vår egen delikate emballasje, den skal beskytte oss fra topp til tå. Den er det største organet på kroppen, og tar opp mye større mengder forurensninger enn hva både tarm og lunger gjør. Huden er bare 2mm tykk, og visste du at den kan absorbere opptil 60% av stoffene som påføres overflaten?

Det er ingen tvil om at giftstoffer i kosmetikk kan skape ubalanse i hud og hodebunn. Det er mange som får allergiske reaksjoner av parabener, parfyme, sodium laureth sulfate (SLS) og mineralolje. Studier har vist at de faktisk kan føre til uttørking, acne og for tidlig aldring. For ikke å nevne forverring av visse hudsykdommer og allergier, eksem og psoriasis. Mange kunder som i årevis har slitt med slike plager, gir meg tilbakemeldinger om utrolige resultater når de har gått bort fra tradisjonell hudpleie, og valgt økologisk.

Velger du økologisk er du garantert å unngå potensielt skadelige stoffer, som parfyme, parabener og mineraloljer. Det stilles skyhøye krav til økologisk kosmetikkproduksjon, det er åpenbart bedre for både hud og helse, og samtidig skåner du også naturen og miljøet. Økologiske produkter er heller ikke testet på dyr. Vinn-vinn-vinn!

LES OGSÅ: 10 verstingstoffer du bør unngå i kosmetikk

Som bevisst forbruker har jeg fått erfare fordelene (både innvendig og utvendig) ved bruk av økologisk hudpleie, og for meg er det ingen vei tilbake. Jeg ser ingen som helst grunn til å gå tilbake til de tradisjonelle produktene som er fulle av syntetiske kjemikalier som parabener og lauryl sulfater.

Naturlige ingredienser jobber i harmoni med kroppen din, de øker hudens naturlige regenererende evner, og bidrar til å nære, berolige og helbrede. Ved bruk av snillere, mer naturlig og rene økologiske alternativer får huden din en ”total makover.” Du burde prøve og se! 🙂

Hvilke produkter bør du skifte ut først?

Begynn med å bytte ut de produktene du bruker mest av til daglig, slik som ansiktskrem, bodylotion, deodorant og sjampo. Bytter du ut ett og ett produkt etterhvert som du går tom for dine gamle produkter, blir ikke overgangen så stor (og lommeboken så tom). Send meg gjerne en e-post dersom du har behov for litt veiledning i starten!

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lene Jahren

Lene er trebarnsmor og lidenskaplig opptatt av "green beauty". Ideen til PureSkin.no ble til da hun gikk gravid med sitt første barn. Hun ble da oppmerksom på hvor mange skadelige stoffer man egentlig utsetter kroppen sin for i løpet av en dag. Hun ønsket å tilgjengeliggjøre trygge og sunne produkter for voksne og barn, gravide og ammende. Med denne bloggen ønsker hun å inspirere til en renere livsstil.

Du liker kanskje også:

RMS Beauty Lip2Cheek video tutorial

Jeg digger multi-purpose produkter som gir en fresh look på null komma niks! I denne videoen viser jeg deg hvordan du kjapt og enkelt legger Lip2Cheek fra RMS Beauty. Her
Les mer

Trine tester: Odacité

Jeg føler meg privilegert som får teste så mange gode økologiske produkter. Huden min har aldri vært så rolig og fin som den er nå, og det er tydelig at
Les mer

Rene ord for pengene!

Vi er så glade for å kunne fortelle at vi i løpet av kort tid vil få inn enda en bok til vår kategori “Green Living”! Denne gang er det
Les mer

1 Response

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *