Derfor bør du bruke leiremaske hver uke

De rensende og forskjønnende egenskapene til leire har blitt benyttet av smarte kvinner i tusenvis av år. Allerede på Cleopatra’s tid visste de at det var noe av det beste de kunne behandle huden med.

I tillegg til å virke utrensende, er leire eksfolierende, oppstrammende og mykgjørende. Det fjerner også overflødig olje fra huden din og øker blodsirkulasjonen. Ved jevnlig bruk av leiremasker blir huden ren, myk, balansert og strålende.

Slik bruker du leiremaske på best måte:

  1. Damp først! Ved å dampe huden før påføring av masken åpnes porene og smusset som tilstopper porene myknes opp, slik at det lettere kan trekkes ut. Damping er selvsagt valgfritt, men det vil gi deg mye mer utbytte av leiremasken.
  2. Miks leirepulveret med vann til du får en kremete paste (eller bland den med ansiktsrensen din, aloe vera-gelé, blomstervann eller urtete!). Påfør masken på ren hud, bruk gjerne en bred pensel. Ikke glem halsen og brystet. Unngå øyeområdet.
  3. Velg om du vil la den sitte på til den har tørket. Selv foretrekker jeg å vaske den av litt før, fordi leire kan virke uttørkende på huden dersom den får sitte lenge på og blir helt tørr.

Leiremaskene fra Fig+Yarrow inneholder flere ulike typer leire, tilpasset alle de forskjellige hudtypene – slik at du kan finne akkurat den som passer for din hud. De er også tilsatt eteriske oljer og pleiende blomster.

Du kan kombinere flere masker for å behandle spesifikke soner og problemområder i ansiktet. Jeg har ganske sensitiv hud som lett blir tørr, og digger den hvite masken, som gjør huden min myk, jevn og glødende – uten å irritere eller virke uttørkende. I T-sonen bruker jeg gjerne en mer utrensende variant, for eksempel den røde masken, som er genial mot sorte prikker og urenheter.

Her får du en oversikt over leiremaskene fra Fig+Yarrow, rangert fra den sterkeste til den mildeste:

SVART: En svært avgiftende og porerensende blanding; spesielt egnet for fete og problemutsatte hudtyper.
RØD: En dypt rensende, balanserende og antioksiderende blanding; best egnet for fetere og kombinasjonshudtyper.
GULL: En skånsomt rensende, beroligende og eksfolierende maske, som passer best for irritert, tørr og problemutsatt hud.
GRØNN: En svært nærende bio-mineralsk blanding som balanserer, toner og eksfolierer; passer for alle hudtyper.
ROSE: En skånsomt rensende, dypt fuktighetsgivende maske, spesielt blandet for moden, tørr og sensitiv hud.
HVIT: Den mest skånsomme men likevel dyptrensende og balanserende maske; spesielt egnet for tørr, sensitiv og sart hud.

TIPS! Bruk masken som en pleiende og effektiv skrubb: Miks leirepulveret med litt olje og skrubb med lette sirkelbevegelser på ren og fuktig hud. Vask av med lunkent vann. Kan også brukes på kroppen!

Birgitte Magnussen

Birgitte Magnussen

Bloggredaktør og fast skribent
Birgitte er forfatter av boken "Renere liv", livsstilsveileder og mamma til Jonathan på 4 år. I tillegg er hun fast skribent på Matmerk.no, og har også egen blogg på birgittemagnussen.no>>

You might also enjoy:

Om du kun skal gjøre én ting for huden din…

…så bør du revurdere prioriteringene dine. Neida. Men jeg er besatt av eksfoliering, og tror det kan være løsningen på mange problemer hvis man finner rikig form og hyppighet.
Les mer

Dette er kultkremen stjernene sverger til

Både stjerner som Rihanna, Alexa Chung og Victoria Beckham, og makeup-artister verden over (meg selv inkludert), sverger til denne klassikeren. Stjernenes hemmelige skjønnhetsvåpen heter Skin Food, og er designet
Les mer

Det grønne skiftet

Det begynner å bli mange år siden jeg begynte å bytte ut hudproduktene mine med mer naturlige, økologiske alternativer. Hva har det egentlig har gjort for huden min? For
Les mer

Legg igjen en kommentar:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *