Det beste sjokoladepålegget lager du enkelt selv

sjokoladepålegg

Har du prøvd å lage ditt eget nøttesmør? Da er denne oppskriften noe for deg. På akkurat samme måte som man lager smørbart pålegg av nøtter, kan man bruke frø og kjerner. Dette er supert for de som kanskje har nøtteallergi, eller om du også er en av de som alltid har en halv pakke solsikkefrø stående i skapet.

Har du en foodprocessor eller kraftig blender er alt som kreves litt tid og tålmodighet før du har ditt eget rykende ferske sunne sjokoladepålegg. I tillegg til solsikkefrø trenger du kakaopulver (vi anbefaler å bruke rå kakao), honning, vanilje og litt havsalt. Enklere blir det ikke.

Fremgangsmåten når du skal lage solsikkesjokoladepålegg er helt lik som når du lager nøttesmør. Du starter med å finmale solsikkefrøene, og litt etter litt vil massen begynne å klumpe seg og skille ut olje. Det er spennende å se at solsikkefrøene forvandles til smør. Som sagt er dette en litt tidkrevende prosess, så ha tålmodighet. Det kan ta 20-40 minutter fra du starter til du har silkemykt solsikkesjokoladepålegg klart.

Bruk solsikkesjokoladepålegget på brødskiva, som sjokoladesaus på is eller på chiapuddingen. Bruksområdene er mange. Kanskje du lager dobbel porsjon og gir bort som en spiselig julegave? Denne masken fra Josh Rosebrook består av kakao, marulaolje, rødbeter, gurkemeie og ashwagandha, i tillegg til mange andre ingredienser proppfulle av antioksidanter som fremmer en glødende, strammere hud. Du vil elske den deilig sjokoladelukten, og hvordan den umiddelbart etterlater huden jevnere, mykere og klarere. En perfekt julegaveduo!

Denne oppskriften gir ca en halv liter solsikkesjokoladepålegg.

Ingredienser:
-300 g solsikkefrø
-3-4 ss rått, økologisk kakaopulver
-2-4 ss honning
-1 ts vaniljepulver
-1 ts salt

Fremgangsmåte:
1. Start med å pulsere solsikkefrøene så de blir hakket. Kjør så på full hastighet. Bruk en slikkepott til å dytte ned solsikkefrø fra kantene, og pass på å skrape litt i bunn. La maskinen få hvile litt innimellom så den ikke går varm.

2. Når massen begynner å klumpe seg er det ikke så lenge igjen. Husk å skrape ned fra kanter og i bunnen.

3. Når oljen begynner å slippe og du har en seig masse, tilsetter du resten av ingrediensene og kjører maskinen videre til massen er helt jevn og silkemyk. Det er vanlig at maskinen blir litt varm underveis.

4. Hell solsikkesjokoladepålegget over på helt rene glass, og oppbevar i kjøleskapet. Holdbarheten er lang, men avhenger litt av hvor ferske solsikkefrøene er fra før av. Holdbar helt til det lukter harskt.

Vær oppmerksom på at det ikke er bra å få i seg alt for mye solsikkefrø, da de inneholder kadmium.

Julie Ilona Balas

Julie er matblogger og kokebokforfatter. Hun elsker grønn og sunn mat, økologi og naturlige produkter.

Du liker kanskje også:

gulrotsuppe ingefær gurkemeie

Gulrotsuppe med ingefær og gurkemeie

Dette er suppen som kurerer snufsete neser og lindrer sår hals i høst! Gulrotsuppen inneholder gurkemeie og ingefær, som skal være bra for gryende forkjølelser. Og så smaker det jo
Les mer

Rosenkål – sunt og godt juletilbehør!

Hvis du tror du ikke liker rosenkål har du nok aldri smakt denne varianten! På vinterstid frister det ikke alltid med en kald salat – men det er likevel viktig
Les mer

Spis deg vakker med sjokolade

Nei, vi snakker ikke om snickers og kvikk lunsj, men om sjokolade av økologisk, rå kakao. Og du, det er faktisk kjempeenkelt og morsomt å lage helt selv! Derfor er
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *