4293 0

En idiotsikker renserutine

Som bærer av et lag med relativt sensitiv ansiktshud er jeg forsiktig med å eksperimentere. Samtidig elsker jeg å prøve nye produkter og teknikker, og passer på å introdusere ett og annet nytt produkt når huden min er i balanse. Noen ganger går det bra, andre ganger ikke, og en sjelden gang kommer jeg over noe som er så bra at jeg bytter ut en gammel favoritt. Slik utvilkes den faste hudpleierutinen min gradvis. For noen uker siden endret renserutinene mine seg ganske drastisk, og sammen med hyaluronserumet jeg skrev om for litt siden har det gjort huden min bedre enn på lenge, uten at jeg bruker verken retinol eller noe særlig syrer til lenger.

Jeg er som kjent fan av oljerens, og liker aller best den jeg lager selv (oppskrift finnes i boka mi, som kan kjøpes her). Oljerens tar tak i alt av skitt og sminke, og masserer du det inn lenge nok løsner også skitt fra inni porene (serr, jeg har sett det skje). Det er viktig at oljen er tilsatt emulgator, sånn at den løser seg opp i vann og skylles helt av etterpå. I det siste har jeg derimot gått over til rens i balm-form – finnes det et godt norsk begrep, balsam høres jo litt rart ut (oh there is an animal called a balm, or did I dream it) – som fungerer nogenlunde på samme måte, men er en enda mer behagelig prosess. Såkalte cleansing balms er oljebaserte, men med tykkere konsistens. Evolves Cleansing Melt føles litt som glukosesirup, bare mykere, og er lett å massere over tørt ansikt. Den fjerner all sminke og skylles lett av, men er veldig skånsom. Ingredienslista er top notch, bare nødvendige, bra greier, blant annet baobab som er en spesielt næringsrik olje. Men det stopper ikke her.

Dobbelrens à la koreansk hudpleie har jeg snust borti mange ganger (les mer om dobbelrens hos Caroline Hirons), men det har aldri blitt en fast del av rutinen min. Før nå.  Grunnen er nok at jeg ikke helt har sett poenget med å bruke oljerens to ganger etter hverandre, men har i det siste innsett at huden min faktisk trives med en omgang skummende rens etter oljerensen. Og den store forskjellen ligger i at jeg har funnet et renseskum som ikke tørker ut huden min. At jeg skulle finne på å bruke renseskum daglig, i kald sesong, hadde jeg aldri trodd, men nå har det altså skjedd. Skummet jeg bruker kommer fra Nuori, og er lett og fluffy, og silkemykt på huden. Ved å først massere inn balmen på tørr hud, skylle det av i lunka vann, og så vaske over med skummet, har huden min holdt seg klar, stabil og balansert i flere uker i strekk. Og jeg har ikke hatt antydning til tørr hud i hele høst, sikkert mye takket være fuktserumet fra Evolve, som jeg bruker morgen og kveld (ofte alene!). At skummet ikke inneholder SLS er også en viktig faktor. Isteden inneholder det fruktsyrer, som skånsomt fjerner smuss, og glyserin, som hjelper huden å holde på fuktighet. Nuori Vital Foaming Cleanser kan kjøpes her.

Lagre

Lagre

Maja Hattvang

Maja er utdannet tekstforfatter og har blogget i ti år. Hun elsker å eksperimentere med skjønnhetsprodukter, vet hva hun liker, og ga høsten 2017 ut boken «Naturlig nok» som handler om hjemmelaget hudpleie.

Du liker kanskje også:

Best of 2016 – Birgittes topp 5 beautyfavoritter

2016 har vært et fantastisk år hvor jeg har testet og prøvd ut så utrolig mange gode naturlige produkter. Jeg har funnet masse nye favoritter som kommer til å ha
Les mer

Dette er kroppspleien som både gir myk hud og ro i sjelen

Jeg har lenge vært nysgjerrig på merket Therapie, og ble veldig glad da Lene bestemte seg for å ta det inn i nettbutikken. For en småsliten småbarnsmor er dette nemlig
Les mer

Slik tar du vare på sminkekostene dine

Med rett pleie får du sminkekostene dine til å vare i årevis. Gode sminkekoster er et must for et fint makeupresultat. Og etter å ha jobbet som makeup artist i
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *