Et granateple om dagen holder rynkene borte

I tillegg til at den smaker godt finnes det mange grunner til hvorfor du oftere bør spise granateple. Den inneholder nemlig helsebringende stoffer som bidrar til å forbedre hudens elastisitet, redusere akne, solskader, fine linjer og rynker. For godt til å være sant? Granateple er ikke noe nytt i matverdenen. Den har blitt benyttet til medisinske formål i tusener av år, og man vet at den er rik på polyfenoler, som er den største antioksidanten i planteriket. I gamle dager symboliserte den ofte fruktbarhet.

Dersom du fremdeles ikke er overbevist gir vi deg her 4 grunner til hvorfor du bør inkludere granateple i kostholdet ditt:

1. Antioksidantbombe

Granateple har 10 ganger mer antioksidanter enn appelsiner og nesten 40 ganger mer enn epler. Antioksidanter beskytter cellene i kroppen vår mot frie radikaler, som er reaktive stoffer som dannes naturlig i kroppen. Kroppen klarer seg med en viss mengde av disse stoffene, men blir det for mye kan cellene skades. Røyking, forurensing, stress og stråling kan øke kroppens produksjon av frie radikaler. Forskerne er enige om at frie radikaler kan spille en rolle ved sykdommer som kreft.

2. Kan stagge kreft

Ved universitetet i California er det gjort mange studier av granateplets effekt. Et forskerteam ledet av Manuela Martins-Green har nå funnet ut at juice laget av granateple kan bidra til å stagge spredingen av kreftceller hos de som er rammet av prostatakreft. Og ikke bare det – de tror også juicen vil ha samme effekt på andre typer kreftceller.

3. Anti-inflammatorisk

Granateple hemmer også kroppens inflammatorisk aktivitet og hjelper med å behandle ulike hudsykdommer som akne og rosacea. Den er også brukt til å behandle leddgikt, psoriasis og andre revmatiske lidelser. Vitenskapelige studier på granateple viser at frukten har en positiv effekt ved flere sykdommer, som hjerte- og karsykdommer, demens og Alzheimers.

4. Proppfull av vitaminer!

Vitamin C, vitamin B5, betakaroten, tiamin, riboflavin, folat, folsyre og vitamin E. Inneholder også kalium, kalsium, magnesium, fosfor, sink, kobber og selen for å styrke immunforsvaret. Den inneholder masse fiber og lite kalorier.Granateple er et must dersom du er opptatt av å spise riktig for å få huden din i balanse. Du kan bruke den i smoothies, legge frøene i salaten, eller rett og slett spise frukten.

Lene Jahren

Lene Jahren

Gründer & Daglig leder at PureSkin.no
Lene er trebarnsmor og lidenskaplig opptatt av "green beauty". Ideen til Pure Skin ble til da hun gikk gravid med sitt første barn. Hun ble da oppmerksom på hvor mange skadelige stoffer man egentlig utsetter kroppen sin for i løpet av en dag. Hun ønsket å tilgjengeliggjøre trygge og sunne produkter for voksne og barn, gravide og ammende. Med denne bloggen ønsker hun å inspirere til en renere livsstil.
Lene Jahren
Lene Jahren

Latest posts by Lene Jahren (see all)

You might also enjoy:

Den perfekte øyekremen

Jeg har aldri vært noen storforbruker av øyekrem og har egentlig vært fornøyd med å bare bruke ansiktsolje rundt øynene også. Oljer gir jo god fukt og er milde
Les mer

Dette kaller jeg skjønnhetssøvn!

Solkrem i pilleform? Som kan forebygge rynker, tørr hud, pigmentflekker og fregner? Og som reverserer synlige tegn på aldring? Og alt dette kan skje på natten mens du sover?
Les mer

Concealeren jeg ikke kan leve uten

Etter mange år som makeup-artist er jeg blitt utrolig kresen på concealere. De skal dekke perfekt over mørke ringer, kviser, arr og røde partier, uten at resultatet blir kakete
Les mer

Legg igjen en kommentar:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *