Gjør underverker for huden din med te

En god kopp te vil varme deg opp og tvinge deg til å sette ned tempoet. Alle dets fordeler for kropp og sinn er uendelige. Men te kan også gi deg mange skjønnhetsfremmende effekter. Gjenbruk av teposer er et av våre favorittips for naturlig skjønnhet. Her er rådene for hvordan du kan maksimere fordelene, – innvendig og utvendig.

Klare øyne

Avkjøl to brukte teposer (svart eller grønn), klem dem flat, legg deg ned og plasser dem over øynene i 10 minutter for å redusere hevelser og lette mørke ringer under øynene. Koffeinen bidrar til å redusere blodårer og fjerner de mørke ringer under øynene.

Roe ned huden

En kopp kamille-te roer en urolig mage, og en kompress dyppet i varm kamille-te, vil redusere hudirritasjon. Bløtgjør en klut i varm kamille-te og legg på det aktuelle området opptil 10 minutter. (Perfekt etter voksing!)

Sprukne lepper

Ta en våt tepose (grønn eller svart) og hold den mot irriterte lepper i noen minutter. Tanniner i teen beroliger huden og hjelper til med å helbrede.

Glødende hud

Gurkemeie, en slektning av ingefæren, inneholder curcumin som har kraftige anti-inflammatoriske egenskaper. Den er super for å stimulere blodsirkulasjonen, og kan bidra til å oppnå en sunn, glødende hud. Studier ved University of Texas viser også at curcumin hemmer veksten av melanom (hudkreft).

Frisk pust

Polyfenoler i svart og grønn te hemmer vekst av bakterier som forårsaker dårlig ånde. Grønn te kan også bidra til å redusere betennelse i tannkjøttet. Myntete gir frisk pust. Nipp til en kopp eller skyll munnen med det, og du vil umiddelbart merke effekten.

Skinnende hår

For å gi glans til matt og livløst hår, la to teposer trekke i en kopp kokende vann i 10 minutter og avkjøl dem deretter. Vask håret med sjampo, hell deretter tevannet gjennom håret, og la skyllingen sitte i fra 5 til 10 minutter før du skyller og avslutter med balsam.

Klar hud

Rooibos-te er rik på antioksidanter og inneholder naturlige peelende AHA-syrer (fruktsyrer). Rot fra løvetann hjelper med å avgifte leveren, og kan også bidra til å rydde opp i tilstoppet hud. Brygg deg en kopp, avkjøl og fukt en bomsullspad som du påfører ansiktet for å holde urenheter i sjakk.

Svette hender

Hvis håndflatene bli svett når du er stresset, la fire svarte teposer trekke i tre kopper varmt vann og avkjøl til romtemperatur. Fukt en vaskeklut i te og legg dem på håndflatene i 10 til 15 minutter. Tanniner i te hjelper nemlig for å kontrollere svette.

 

Grønn te er proppfull av naturlige antioksidanter som kalles polyfenoler, som beskytter huden mot for tidlig aldring. Vi liker å piske sammen denne forfriskende Matcha ansiktsmaske, som gir massevis av fukt til tørr hud, roer betennelser, og lindrer fet og uren hud. Matcha er en form for grønn te hvor bladene er blitt steinmalt til et fint pulver, noe som gjør det enkelt å tilberede, og for huden å absorbere.

Oppskrift

Bland en halv teskje Matcha inn i to gram kald naturelle yoghurt. Legges på rengjort hud. La den ligge på i fem til ti minutter. Fjernes med varmt vann og en vaskeklut. Nyt tiden med en god kopp grønn te!

(Dersom du ikke gidder å lage masken selv, kan du enkelt bestille en Matcha ansiktsmaske HER>> )

Lene Jahren

Lene Jahren

Gründer & Daglig leder at PureSkin.no
Lene er trebarnsmor og lidenskaplig opptatt av "green beauty". Ideen til Pure Skin ble til da hun gikk gravid med sitt første barn. Hun ble da oppmerksom på hvor mange skadelige stoffer man egentlig utsetter kroppen sin for i løpet av en dag. Hun ønsket å tilgjengeliggjøre trygge og sunne produkter for voksne og barn, gravide og ammende. Med denne bloggen ønsker hun å inspirere til en renere livsstil.
Lene Jahren
Lene Jahren

Latest posts by Lene Jahren (see all)

You might also enjoy:

Hårmasken jeg ikke kan leve uten i vinter

Jeg har fått en ny hårmaskefavoritt! Den dufter helt fantastisk av hvit grapefrukt, søt appelsin, patchouli, ylang ylang og geranium og gjør håret mitt mykere enn det jeg trodde
Les mer

Slik får du konturering til å se helt naturlig ut

Tenker du også på Kim Kardashian og oversminkede selfies på Instagram når du hører ordet «konturering»? Spør du meg, passer den type konturering kun på foto og ser virkelig
Les mer

Thea’s tips til effektive beauty foods

Denne uken er vi så heldige å ha med oss ernæringsrådgiver og dama bak bloggen Naturligsunn.com, Thea Falck, som gjesteblogger her på the PURE blog. Her får du Thea’s
Les mer

Legg igjen en kommentar:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *