Grønne juiceshots

Foto: Anne Valeur / Julies grønne kjøkken / Kagge forlag

Dette er den perfekte måten å starte dagen på! Denne grønne juicen er ganske sterk og konsentrert, så den skal drikkes som en “shot” på ca. 1 dl. Du trenger ingen fancy juicemaskin for å lage denne, for den kan enkelt lages i blender og siles til slutt. Har du juicemaskin kan du selvsagt bruke den.

Denne juicen har base av eple, agurk og grønnkål. Den smaker friskt av lime og mynte. Chili og ingefær gir den ekstra sting. Starter du dagen på denne måten føles det som å drikke en dobbel espresso.

For å få en ekstra god start på dagen kan du tilsette litt Morning Elixir fra Alchemy Super Blends. Dette er en konsentrert blanding bestående av hemp- og erteprotein, baobab, hvetegress, fiberhusk, chlorella, spirulina, gojibær, camu camu og acai som du enkelt rører ut i juice eller smoothie.

Oppskriften på grønne juicheshots er hentet fra kokeboken min, Julies grønne kjøkken, som du nå får kjøpt her hos PureSkin.no.

Gir 1 liter / 10 shots

Ingredienser:
• 4 grønnkålstengler
• 10 stilker stor mynte
• et par cm fersk ingefær
• 1⁄2 rød chili med frø
• 1 agurk
• 1 lime
• 5 grønne epler eller 3⁄4 l kvalitetseplejuice
• 4-5 strøkne ts Morning Elixir

grønne juiceshots

Slik gjør du:
1. Vask grønnkålen godt og riv bladene fra stengelen. Ha dem over i en blender.

2. Vask myntebladene og ha dem oppi blenderen.

3. Skrell ingefæren og del den i mindre biter. Del en chili i to. Behold frøene og frøveggene om du ønsker en ekstra spicy variant.

4. Vask og del agurken i mindre biter og ha dem over i blenderen.

5. Tilsett til slutt limesaft og vaskede grønne epler eller eplejuice.

6. Kjør sammen til en tykk juice. Hell juicen gjennom en finmasket sil eller en nøttemelkpose.

7. Til slutt blander du inn Morning Elixir og rører godt. Hell juicen over på en glassflaske eller tett beholder. Kan oppbevares 3-4 dager i kjøleskap. Rist godt før bruk.

Lagre

Lagre

Julie Ilona Balas

Julie er matblogger og kokebokforfatter. Hun elsker grønn og sunn mat, økologi og naturlige produkter.

Du liker kanskje også:

beroligende kveldste

Slik sover du bedre

Sliter du med å få sove om kvelden? Eller sover du veldig lett? Det er ikke så mye som skal til for å forbedre søvnkvaliteten. Det første du bør gjøre
Les mer

Thea’s tips til effektive beauty foods

Denne uken er vi så heldige å ha med oss ernæringsrådgiver og dama bak bloggen Naturligsunn.com, Thea Falck, som gjesteblogger her på the PURE blog. Her får du Thea’s beste
Les mer
varm sjokolade

Varm sjokolade til kalde høstdager

Nå som det sakte men sikkert blir mørkere og kaldere er det få ting som slår det å nyte en kopp rykende varm sjokolade. Gjerne i sofakroken med en god
Les mer

3 Responses

  • Hei! Dette så kjempegodt ut! 🙂 Har du noen forslag til hva man kan bytte ut eple med i oppskriften og fortsatt få en god smak? (Jeg er allergisk mot eple). Hadde vært fantastisk! 🙂

    • Hei Monika!

      Tåler du pære? Isåfall ville jeg byttet ut eple/eplejuice med de grønnrøde faste pærene. Disse har ganske lik smak som grønne epler. Hvis ikke ville jeg faktisk brukt ananas/ananasjuice for å få den samme friskheten. Lykke til!

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *