Gulrotsuppe med ingefær og gurkemeie

gulrotsuppe ingefær gurkemeie

Dette er suppen som kurerer snufsete neser og lindrer sår hals i høst!

Gulrotsuppen inneholder gurkemeie og ingefær, som skal være bra for gryende forkjølelser. Og så smaker det jo så godt! Det er også røde linser i denne suppen, noe som gjør den proteinrik og litt tykkere i konsistensen. Denne suppen blir du virkelig mett av. Suppen er jevnet med kokosmelk, noe som gjør den fløyelsmyk og ekstra smakfull.

Selv om du ikke er forkjølet er gulrøtter bra å få i seg. De inneholder betakaroten som omgjøres til vitamin A i kroppen vår. Den er også rik på kalium, jern og fiber. Spis deg til en glødende hud med denne oppskriften, eller prøv et serum laget av gulrot for maksimal glød!

Ingredienser:
Oppskriften gir 4 porsjoner
-1 gul løk
-3 hvitløksfedd
-1 ss nøytral olje
-500 g gulrøtter
-1 dl røde linser
-5-6 dl grønnsakskraft eller vann
-1 boks kokosmelk
-3 ss soyasaus
-3 ss raspet frisk ingefær
-1 ss gurkemeie
-3 ts spisskummin
-2 ts kanel
-1-2 ts chilipulver
-1 ts salt
-1-2 lime
-1 ss honning eller agavesirup

Topping:
-Frisk koriander
-Yoghurt naturell
-Chiliflak

LES OGSÅ: Spray deg til glødende vinterhud på 1-2-3

Fremgangsmåte:
1. Finhakk løk og hvitløk. Varm litt olje i en gryte på medium varme. Bruk gjerne en jerngryte hvis du har det! Fres løken i et par minutter til den er myk og blank. Pass på å ikke svi den.

2. Vask gulrøttene og del dem i mindre biter. Jo mindre biter, dess kortere koketid. Ikke skrell gulrøttene, mye av næringsstoffene sitter i skallet. Bruk heller en grønnssaksbørste og skrubb dem om de er skitne.

3. Ha gulrotbiter og røde linser over i gryta. Hell over grønnsakskraft eller vann og kokosmelk så det såvidt dekker gulrøttene. Tilsett raspet soyasaus, raspet ingefær, gurkemeie, spisskummin, kanel, chiliflak og salt. Sett på lokk og kok opp. Skru ned temperaturen og la det småputre i ca 20-30 minutter, eller til linsene har svellet og gulrotbitene er helt møre.

4. Ha limesaft og honning eller agavesirup i gryta og kjør den glatt og jevn med en stavmikser. Tilsett litt ekstra vann om du synes suppen blir for tykk. Smak deg så til med mer krydder, salt, syre eller sødme om du ønsker det. Mer chili hvis du liker det mer spicy.

5. Topp rykende varme suppeskåler med frisk koriander, en liten yoghurtklatt og chiliflak.

Julie Ilona Balas

Julie er matblogger og kokebokforfatter. Hun elsker grønn og sunn mat, økologi og naturlige produkter.

Du liker kanskje også:

Derfor er kollagen det hotteste tilskuddet akkurat nå

Visste du at kollagen er det proteinet vi har mest av i kroppen? Ikke bare skal det holde huden vår elastisk og fin, det finnes også mengder av det i
Les mer
vann h3O

Slik får du i deg nok vann i sommer

De fleste er klar over at det er viktig å drikke nok vann for å fungere optimalt, men mange slurver nok litt med mengden. Spesielt nå på sommeren trenger vi
Les mer

Hvorfor avocado er beauty food nr.1

Det er ikke uten grunn at avocado kalles “det grønne gull”. Den er nemlig fulllpakket med viktige næringsstoffer som får kroppen til å hoppe av glede og huden til å
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *