Gulrotsuppe med ingefær og gurkemeie

gulrotsuppe ingefær gurkemeie

Dette er suppen som kurerer snufsete neser og lindrer sår hals i høst!

Gulrotsuppen inneholder gurkemeie og ingefær, som skal være bra for gryende forkjølelser. Og så smaker det jo så godt! Det er også røde linser i denne suppen, noe som gjør den proteinrik og litt tykkere i konsistensen. Denne suppen blir du virkelig mett av. Suppen er jevnet med kokosmelk, noe som gjør den fløyelsmyk og ekstra smakfull.

Selv om du ikke er forkjølet er gulrøtter bra å få i seg. De inneholder betakaroten som omgjøres til vitamin A i kroppen vår. Den er også rik på kalium, jern og fiber. Spis deg til en glødende hud med denne oppskriften, eller prøv et serum laget av gulrot for maksimal glød!

Ingredienser:
Oppskriften gir 4 porsjoner
-1 gul løk
-3 hvitløksfedd
-1 ss nøytral olje
-500 g gulrøtter
-1 dl røde linser
-5-6 dl grønnsakskraft eller vann
-1 boks kokosmelk
-3 ss soyasaus
-3 ss raspet frisk ingefær
-1 ss gurkemeie
-3 ts spisskummin
-2 ts kanel
-1-2 ts chilipulver
-1 ts salt
-1-2 lime
-1 ss honning eller agavesirup

Topping:
-Frisk koriander
-Yoghurt naturell
-Chiliflak

LES OGSÅ: Spray deg til glødende vinterhud på 1-2-3

Fremgangsmåte:
1. Finhakk løk og hvitløk. Varm litt olje i en gryte på medium varme. Bruk gjerne en jerngryte hvis du har det! Fres løken i et par minutter til den er myk og blank. Pass på å ikke svi den.

2. Vask gulrøttene og del dem i mindre biter. Jo mindre biter, dess kortere koketid. Ikke skrell gulrøttene, mye av næringsstoffene sitter i skallet. Bruk heller en grønnssaksbørste og skrubb dem om de er skitne.

3. Ha gulrotbiter og røde linser over i gryta. Hell over grønnsakskraft eller vann og kokosmelk så det såvidt dekker gulrøttene. Tilsett raspet soyasaus, raspet ingefær, gurkemeie, spisskummin, kanel, chiliflak og salt. Sett på lokk og kok opp. Skru ned temperaturen og la det småputre i ca 20-30 minutter, eller til linsene har svellet og gulrotbitene er helt møre.

4. Ha limesaft og honning eller agavesirup i gryta og kjør den glatt og jevn med en stavmikser. Tilsett litt ekstra vann om du synes suppen blir for tykk. Smak deg så til med mer krydder, salt, syre eller sødme om du ønsker det. Mer chili hvis du liker det mer spicy.

5. Topp rykende varme suppeskåler med frisk koriander, en liten yoghurtklatt og chiliflak.

Julie Ilona Balas

Julie er matblogger og kokebokforfatter. Hun elsker grønn og sunn mat, økologi og naturlige produkter.

Du liker kanskje også:

energikuler sitron

Energikuler med kokos og sitron

Dette er oppskriften for deg som ofte er på farta eller ofte opplever klokka to-kneika mellom lunsj og middag. Har du noen av disse energikulene på lur er formen reddet.
Les mer

Oljetilskuddet som gir deg vakker hud innenfra

Jeg synes det er så kult med hudpleiemerker som tenker naturlig skjønnhet både utenfra og innenfra. For det er jo ikke til å legge skjul på at det er kombinasjonen
Les mer

Slik booster du huden innenfra

Jeg synes det er så kult med hudpleiemerker som tenker naturlig skjønnhet både utenfra og innenfra. For det er jo ikke til å legge skjul på at det er kombinasjonen
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *