3360 0

Her er min favorittdeodorant

Etter at jeg gikk over til naturlig deodorant uten aluminium har jeg prøvd mange varianter; sticks, roll on, krystaller, kremform. Selv om det er litt mer mekk å påføre en kremdeodorant enn en roll-on, har det endt opp med å bli min favorittversjon. Jeg har prøvd flere som fungerer godt, men har etterhvert holdt meg til én, nemlig GENTLE Deodorant Cream fra Natural Deodorants. Jeg liker den med vanilje og manukahonning, som er beregnet for sensitiv hud.

Det er flere grunner til at jeg liker den; først og fremst fungerer den. All lukt holder seg unna, og jeg blir knapt fuktig etter en hel dag (helt tørr vil man aldri kunne holde seg med naturlige deodoranter). Schmidt’s deodoranter fungerer også nogenlunde like godt, men jeg foretrekker likevel Natural Deodorants.

For den andre store fordelen med denne er at den ikke inneholder natrium, som ofte brukes lukt- og svettenøytraliserende i naturlige deodoranter. I steden har de brukt magnesium, som fungerer like bra, men som er mer skånsomt mot huden. Man kan dessuten ende opp med å ta opp magnesium kroppen trenger.

LES OGSÅ: Derfor bør du bytte til naturlig deodorant

Tredje grunn til at jeg elsker GENTLE-deodoranten er konsistens og duft. Den er mer kremete enn andre, lignende produkter (som gjerne kan bli litt smulete), lukter deilig men mildt av honning og vanilje, og er lett å påføre. Forøvrig er resten av ingrediensene helt rene og enkle, med oljer, sheasmør og pilerotmel, som suger til seg fukt (tilsvarende maizena). Det gjør at det er ganske enkelt å gjenskape denne hjemme, og oppskrift finner du i boka mi, Naturlig nok, som du kan kjøpe her.

Lagre

Maja Hattvang

Maja er utdannet tekstforfatter og har blogget i ti år. Hun elsker å eksperimentere med skjønnhetsprodukter, vet hva hun liker, og ga høsten 2017 ut boken «Naturlig nok» som handler om hjemmelaget hudpleie.

Du liker kanskje også:

Morgen med Maja

Jeg elsker å se på morgenrutinevideoer på Youtube; kikke inn i folks liv, hva de spiser til frokost, hvilke produkter de griper etter hver dag. Egentlig en litt klein sjanger,
Les mer
Morgenrutine

Slik reparerer du huden etter sommeren

Etter en lang sommer med mye sol og saltvann er huden min litt i ubalanse. For min del skyldes det nok litt tilfeldig solkrem på stranda som huden min egentlig
Les mer

Luksusbarbering og ren hudpleie for grønne typer

Vi jenter kommer lettere unna det når det gjelder giftfri barbering – litt mild såpe og vann gjør susen. Men for gutta føles det kanskje værre å kutte ut barberskummet
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *