Hvor ofte skal man egentlig vaske håret?

Vi skjønner hvorfor Hollywoods stjerner har falt pladask for hårstylist Josh Rosebrooks utvalg av økologisk hår og hudpleie. Han bruker de fineste organiske og naturlige ingredienser, blandet med presisjon og omsorg for å produsere svært effektive hår- og hudpleieprodukter. Alicia Silverstone, Olivia Wilde, Martha Stewart og Tori Spelling er alle store fans. Josh Rosebrook er kun tilgjengelig i Skandinavia hos PureSkin.no.

Det er lite som er så hyppig diskutert som hvor mange ganger du skal og bør vaske håret ditt. «Skittent hår er rett og slett bedre», skriver HelloBeautiful. Nettsiden lister deretter opp flere grunner til hvorfor du, med jevne mellomrom, bør ta en pause fra sjampoen – og aller helst spare deg til kun én hårvask i uken.

– Håret ditt vil bli lettere å style, fargen bevares lengre og du vil generelt få en sunnere, blankere og vakrere manke, skriver de. Det høres jo helt fantastisk ut! Men stemmer det?

Her kan du lese hva Josh mener om dette:

På et eller annet tidspunkt har vi alle hørt at sjamponering hver dag «ikke er bra for håret ditt.» Det er helt Josh_Rosebrook_Photo_WH_largesant, og det er også ikke helt sant. Jeg skal forklare… Det kan være skadelig å vaske håret ofte når sjampoen er full av sterke, syntetiske kjemikalier.

Konvensjonelle sjampoer fjerner de viktige naturlige oljene som finnes som finnes i hår og hodebunn, og legger igjen et lag med silikoner. De samme silikonene er også funnet i balsam hvor du finner syntetiske emulgatorer, fortykningsmidler, penetrasjonsforsterkere og kunstige duftingredienser. Alt dette kan bidra til en ubalanse i pH-verdien, noe som gjør at hodebunn blir ekstra følsom og utsatt for eksem.

Frisører har over tid lagt merke til at når kundens hår og hodebunn ble sjamponert daglig, ble hodebunnen tørr eller flassende, ubalansert, og håret ble matt og livløst. Ved å instruere kunder til å begrense vasking til en gang eller to ganger i uken, bidro det til å gjenopprette balansen i hodebunnen og håret. Hver person er forskjellig med tanke på hvor mye den enkelte hodebunnen og håret tåler før den naturlige, regenererende prosessen blir svekket.

Balansen i hud, hodebunn og hår er hos hver enkelt person betinget av mange ting, men jeg har oppdaget at ved å bytte kundens kjemiske sjampo til en helt ren, naturlig og økologisk sjampo, så kan resultatet bli dramatisk. De rene og naturlige sjampoer er skånsomme og arbeider i tråd med kroppens biokjemi. Naturlige, uraffinerte planteoljer ligner oljene skapt av kroppen, noe som gir en «bio-match» som støtter og akselererer helbredelsesprosessen. Disse naturlige rengjøringsmidler har en slags intelligens der de ikke overrenser og fjerner beskyttende naturlige oljer som opprettholder riktig fuktighetsnivå og pH på hår og hodebunn. Lett, bioaktiv rengjøring kombinert med nærende botanisk synergi, vil fungere som en behandling for å stimulere cellene i hårsekken. Økt sirkulasjon i hodebunnen og hårsekken er en svært viktig del av å skape og opprettholde sunt hår. Virkelig sunt hår starter i hårsekken. Når hårsekken stimuleres med utvalgte urter, vil den økte blodsirkulasjonen nære hårsekkens kjerne, og dermed cellene som lager selve hårstrået.

hair

Jeg anbefaler folk å vaske håret så ofte som hver dag eller minst annenhver dag, og dermed vil de fortsette å se de utrolige resultater. Den regelmessige rensende syklus garanterer å fjerne overflødig olje, skitt og forurensning fra hår og hodebunn. De fleste byer har forurensning i luften, og olje tiltrekker seg smuss og akkumulerer raskt. Når hodebunnen er skitten og miljøgiften bygger seg opp, kan følsomme hårsekker svekkes over tid, noe som hemmer hårvekst og fører til tynning. Dette er også grunnen til at jeg ikke oppfordrer til bruk av tørrsjampo, naturlig formulert eller ikke. Tørrsjampo tillater ikke hodebunnen og hårsekken til å puste og fungere skikkelig. Uansett hvor praktiske de er – tørrsjampo pakker inn skitt og forurensning.

Sjamponering hver dag er altså bra for hodebunnen og håret dersom man benytter seg av rett produkt og filosofi.

Happy  Shampooing! Legg gjerne igjen en kommentar og la oss få vite hva du tenker om dette!

Lene Jahren

Lene Jahren

Gründer & Daglig leder at PureSkin.no
Lene er trebarnsmor og lidenskaplig opptatt av "green beauty". Ideen til Pure Skin ble til da hun gikk gravid med sitt første barn. Hun ble da oppmerksom på hvor mange skadelige stoffer man egentlig utsetter kroppen sin for i løpet av en dag. Hun ønsket å tilgjengeliggjøre trygge og sunne produkter for voksne og barn, gravide og ammende. Med denne bloggen ønsker hun å inspirere til en renere livsstil.
Lene Jahren
Lene Jahren

Latest posts by Lene Jahren (see all)

You might also enjoy:

Trine tester: RMS og Kjær Weis

Jeg har vært så heldig å få teste ut Tinted un powder fra RMS Beauty og Cream Blush fra Kjær Weis og er helt hekta. Endelig har jeg funnet
Les mer

Dette er oljen alle vil ha nå

I put that on at night, and I wake up glowing. – Miranda Kerr. Glem argan- og kokosolje. Nå er det nemlig nypefrøolje som gjelder. Etter at Victoria’s Secret-modell
Les mer

Miniguide til tørrbørsting

I tillegg til å gi babymyk hud, stimulerer tørrbørsting lymfesystemet og setter fart på blodsirkulasjonen. Jeg simpelthen elsker denne metoden – aller mest fordi den gir et skikkelig energikick
Les mer

Legg igjen en kommentar:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *