Hvorfor matcha er den nye superdrikken

Matcha inneholder hele 137 ganger mer antioksidanter enn grønn te, er like oppkvikkende som kaffe – men uten de samme bivirkningene, har stressreduserende egenskaper og er proppfullt av klorofyll, jern og andre næringsstoffer. Rett og slett supermat (eller superdrikke, da)!

Jeg har testet ut Matcha Starter Set fra TEATOX, som inneholder økologisk matcha-te og den tradisjonelle bambusvispen som kalles «chasen». Jeg har drukket en og annen matcha på café, men har hatt til gode å teste det ut hjemme. Nå er jeg helt klart bitt av matchabasillen, og jeg er sikker på at du kommer til å bli det samme!

Matcha lages av pulveriserte grønne teblader og har en eksepsjonelt knallgrønn farge. Energy Matcha fra TEATOX er laget av tencha-blader som er dyrket i Kagoshima i Sør-Japan. I motsetning til vanlig grønn te, får du i deg hele tebladet når du drikker matcha. Dette gjør matcha enda sunnere fordi den inneholder mye mer av de gode stoffene. Tebladene skjermes for sollys de siste tre ukene før de høstes, noe som gjør at klorofyllnivået økes. De næringsrike bladene i TEATOX Energy Matcha høstes kun én gang i året, i april. Det er en av grunnene til at det føles helt spesielt å drikke den, synes jeg.

Koffeininnholdet i matcha er ganske høyt, men tolereres mye bedre av kroppen enn koffeinet i kaffe. Det er det høye innholdet av aminosyren L-theanine som er grunnen til det. L-theanine har en beroligende effekt, og bremser kroppens opptak av koffein. Dette gjør at du føler deg opplagt mye lenger, og du slipper den litt stressa følelsen som kaffe kan gi.

Min erfaring med TEATOX Matcha Starter Set:
I tillegg til at jeg elsker den runde og gode smaken, merker jeg helt klart en oppkvikkende, men samtidig beroligende og balanserende effekt av denne superteen. Faktisk startet dagen i dag med dundrende hodepine på grunn av forkjølelse og tette bihuler, men etter kun én kopp med matcha var den borte! Ikke rart man blir hekta, med så umiddelbare resultater 🙂 Jeg synes også det er veldig gøy å ha mitt eget lille teritual om morgenen. Ikke det at det tar spesielt mye lenger tid enn å lage kaffe eller annen te, men det er måten det gjøres på. Med vannet, som skal være akkurat passe varmt, og den morsomme vispingen med den fine lille bambusvispen. Og så digger jeg det deilige, fluffy skummet som legger seg på toppen. Jeg er (som de fleste andre) avhengig av en kopp kaffe om morgenen eller på formiddagen, men etter jeg begynte med matcha kan jeg faktisk gå en hel dag uten å kjenne noe som helst kaffesug, og det er veldig deilig synes jeg.
98150_Teatox_Matcha_Starter_Set_1

Slik lager du deg en perfekt kopp med matcha:

  • Tradisjonelt brukes det en oppvarmet tebolle, kalt «chawan», men du kan bruke en stor tekopp hvis det er plass til å vispe i den. Jeg bruker en liten bolle til å lage teen i og så heller jeg den bare over i en vanlig kopp etterpå. Velg om du vil varme opp bollen eller koppen med litt varmt vann før du begynner.
  • Bruk 1/2 ts matchapulver til 1 dl vann. Ha eventuelt i mer vann om du synes den blir for kraftig.
  • Begynn med å ha matchapulveret i en liten sil og sil den over i koppen. Dette forhindrer klumper i teen.
  • Hell på varmt vann som holder 70-80 grader.
  • Bruk bambusvispen og visp kraftig i en «M»-formasjon. Dette mikser pulveret godt inn og sørger for det lette og fluffy skummet på toppen som hører med på en god matcha. Har du ikke bambusvisp, kan du selvsagt bruke en annen liten visp. Selv foretrekker jeg helt klart bambusvispen, som i tillegg til å gi perfekt skum og smak, gjør hele telagingen litt mer seremoniell og høytidelig – noe vi stressa nordboere helt klart har godt av!
  • Så er det bare å nyte!

P.S. En annen ting som er genialt med matchapulver, er hvor enkelt det er å bruke det i mat og drikke. Bare søk på matcha på Instagram, så vil du se matchaiskrem, matchalatte, matchasmoothies, matchakaker, matchadesserter og mye mer.

TEATOX Energy Matcha får du både som starter set med visp, og kan også kjøpes uten visp.

Sjekk også ut de andre spennende, økologiske teene fra TEATOX:

TEATOX

Daily Balance: For harmonisering av kropp, sinn og sjel. Består av utvalgte ingredienser som verbena, honeybush, ingefær og sitronmyrtblader.

Natural Defense: For et sterkere immunforsvar, med utvalgte økologiske ingredienser rik på vitamin C, essensielle oljer og mange mineraler.

Power Detox: Økologisk detoxblanding spesielt utviklet for aktive mennesker. Fremmer den naturlige avgiftningprosessen i kroppen. Utviklet i samarbeid med ernæringsfysiologer.

Pure Beauty: Holder deg hydrert, gi deg en sunn glød og en naturlig skjønnhet. Bidrar til hudens naturlige fornyelsesprosesser med nøye utvalgte ingredienser som hvit te og olivenblader.

Skinny Detox: 14 dagers-pakke med morgen- og kveldsblanding, laget for å hjelpe kroppen din til å komme i form, detoxe og bli kvitt uønskede kilo.

Birgitte Magnussen

Birgitte Magnussen

Bloggredaktør og fast skribent
Birgitte er forfatter av boken "Renere liv", livsstilsveileder og mamma til Jonathan på 4 år. I tillegg er hun fast skribent på Matmerk.no, og har også egen blogg på birgittemagnussen.no>>

You might also enjoy:

Dette kaller jeg skjønnhetssøvn!

Solkrem i pilleform? Som kan forebygge rynker, tørr hud, pigmentflekker og fregner? Og som reverserer synlige tegn på aldring? Og alt dette kan skje på natten mens du sover?
Les mer

Slik booster du huden innenfra

Jeg synes det er så kult med hudpleiemerker som tenker naturlig skjønnhet både utenfra og innenfra. For det er jo ikke til å legge skjul på at det er
Les mer

Hvorfor avocado er beauty food nr.1

Det er ikke uten grunn at avocado kalles «det grønne gull». Den er nemlig fulllpakket med viktige næringsstoffer som får kroppen til å hoppe av glede og huden til
Les mer

Legg igjen en kommentar:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *