2525 2

Miniguide til ansiktsoljer

Foto: Anne Valeur

En god ansiktsolje er gull verdt nå som det blir enda kaldere ute. Ikke bare gir det pleie til tørr hud, oljene beskytter også mot ytre påvirkning og temperaturforskjeller når man går inn og ut i kulda. I boka mi, Naturlig nok, skriver jeg litt om ulike oljer og deres ulike egenskaper, så man kan finne de som passer sin hud best. Her har jeg plukket ut noen av mine absolutte favoritter.

Granatepleeolje
Rik på fett og næring og derfor ekstra bra for voksen hud. Sies også å fremme kollagendannelse i huden.

Marulaolje
Kommer fra en nøtt som ligner argannøtten, og er tilsvarende rik på fettsyrer. Trekker raskt inn i huden og kan hjelpe mot rødhet.

Aprikoskjerneolje
En lett og behagelig olje som inneholder E- og A-vitamin og passer alle hudtyper. En god baseolje, og super som renseolje.

Foto: Anne Valeur

Sesamolje
Halvfet olje som absorberes raskt. Rik på linolsyre og antioksidanter.

Jojobaolje
En klassiker for problemhud. Egentlig en flytende voks, som legger seg som en barriere på huden og reparerer og beskytter. Den føles likevel lett og trekker raskt inn, noe som antakelig har bidratt til populariteten.

Nypefrøolje
Inneholder A-vitamin og kan derfor virke cellefornyende. Det er veldig næringsrik, men likevel tørr, og passer godt til fet hud, moden hud og aknehud.

Tistelolje
Lett olje som passer godt til fet og uren hud.

Aller best er det å bruke et blandingsprodukt, som kombinerer ulike oljer. ISUN har en fantastisk en, kalt Ruby Facial Oil, som inneholder blant annet jojobaolje, sesamolje, avokadoolje, nypefrøolje og hempolje, samt en masse nærende urteekstrakter. Vi snakker ringblomst, gojibær (antioksidant), gotu kola (arrhelende urt mye brukt i Ayurveda) og grønn te, for å nevne noe. En olje pakka full med næring som både beskytter og får fram vintergløden.

LES OGSÅ: Dette er det beste renseproduktet for tørst vinterhud

Lagre

Maja Hattvang

Maja er utdannet tekstforfatter og har blogget i ti år. Hun elsker å eksperimentere med skjønnhetsprodukter, vet hva hun liker, og ga høsten 2017 ut boken «Naturlig nok» som handler om hjemmelaget hudpleie.

Du liker kanskje også:

Her er den perfekte oljen etter en lang sommer

Jeg har brukt nypefrøolje som ansiktsolje i hele ferien, og jeg tror aldri huden min har holdt seg så fin gjennom en hel sommer noen gang. Den gir akkurat passe
Les mer

Rougeguide: Slik velger du rett farge

Under høstens Green Beauty Week var det få produkter det gikk så mye av som Lip2Cheek fra RMS. For det er noe med det å få prøve sminke på huden
Les mer

Mitt beste styling verktøy

Saltvannsspray er ikke bare til sexy sommerhår, men det er faktisk også et helt genialt stylingprodukt! Dessuten perfekt å bruke dersom du trenger å freshe opp litt mellom hårvaskene da
Les mer

2 Responses

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *