Økologisk k-beauty

Aromatica k-beauty

Foto: Kristine Almerud

K-beauty, hvor K-en står for Korea. Koreansk skjønnhetspleie har blitt svært populært langt utenfor Koreas landegrenser. Koreanerne er kjent for sin plettfrie porselenshud og sine sjustegs renserutiner. K-beauty produkter inneholder dessverre i noen tilfeller uheldige ingredienser, og det kan være vanskelig å finne frem til de gode produktene i jungelen av k-beauty.

Aromatica er den aller første økologiske k-beauty serien, og alle produktene og ingrediensene er ECOCERT-sertifiserte. Produktene er milde, men effektive. Aromatica regnes som et kultmerke i Korea, og er anerkjent for sin høye standard. Aromatica er den eneste koreanske skjønnhetsserien som har fått EWGs Skindeep Champion Status som kun tildeles helt giftfrie skjønnhetsserier. Så det er med stor glede at det nå er mulig å få tak i helt trygge og økologiske k-beauty produkter her i Norge.

Aromatica har flere linjer med produkter tilpasset forskjellige hudtyper. Her kan du enten gå for produktene i samme serie, eller mikse etter eget behov.

  • Calendula-serien består av produkter for de med aller mest sensitiv hud. Produktene er ekstra milde og skånsomme. De er fuktgivende og passer også for deg med tørr hud.
  • Tea tree-produktene passer deg med fet eller kombinasjonshud.
  • Rose-serien passer alle, men først og fremst for deg med tørr- og blandingshud.
  • Sea daffodil-produktene passer alle hudtyper.

Aromatica k-beauty

Selv har jeg gått for en miks av produktene for å best dekke hudens behov akkurat nå. Jeg har sensitiv hud, med noe fet T-sone. For å få bukt med skinnende panne og overflødig talgproduksjon bruker jeg først Tea Tree Balancing Foaming Cleanser. Dette er en kremrens som skummer når du masserer den forsiktig inn i huden med vann. Rensen er mild, men effektiv. Tea tree-olje er dyptrensende, og aloe vera hjelper å roe ned og balansere irritert hud.

Etter rens bruker jeg Rose Absolute First Serum, som er en kombinert toner og serum i ett. Påfør med fingrene som et serum, og klapp produktet inn i huden. Virker fuktighetsgivende, jevner ut huden og gir den glød.

Til slutt bruker jeg Calendula Juicy Cream, som er en lett gelaktig krem som består av hele 48% ekstrakt av calendula som effektivt lindrer og pleier irritert og sensitiv hud. Kremen gir masse fuktighet, men er ikke fet. Derfor passer den supert å bruke i hele ansiktet selv om man har kombinasjonshud.

Aromatica k-beauty

Aromatica har også en øyekrem med Argan, en oljebasert rens med frisk duft av appelsin og ikke minst sheet masks.

LES OGSÅ: Skjem bort huden med en økologisk sheet mask

Det er viktig å beskytte seg mot solstråler, og til dette har Aromatica en foundation med fysisk filter som passer utmerket å avslutte ansiktsrutinen med.

Se alle produktene fra Aromatica her!

Lagre

Lagre

Julie Ilona Balas
Julie Ilona Balas - matblogger og kokebokforfatter. Elsker grønn og sunn mat, økologi og naturlige produkter.
Julie Ilona Balas
Julie Ilona Balas

Latest posts by Julie Ilona Balas (see all)

You might also enjoy:

Miniguide til tørrbørsting

I tillegg til å gi babymyk hud, stimulerer tørrbørsting lymfesystemet og setter fart på blodsirkulasjonen. Jeg simpelthen elsker denne metoden – aller mest fordi den gir et skikkelig energikick
Les mer

Tekstur, pleie og glans – her er 3 hårprodukter jeg ikke kan leve uten denne våren

Det er ikke bare huden som trenger ekstra pleie etter en lang vinter – håret har også godt av ekstra fukt og næring nå. Derfor har jeg lagt min
Les mer

Oljen jeg smører magen med i graviditeten

Det er mye kroppen vår skal igjennom når vi er gravide. Ikke nok med kvalme, tretthet, vann i kroppen, smerter og oppblåsthet – huden går også gjennom forandringer, og
Les mer

Legg igjen en kommentar:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *