162 0

Økologisk k-beauty

Aromatica k-beauty

Foto: Kristine Almerud

K-beauty, hvor K-en står for Korea. Koreansk skjønnhetspleie har blitt svært populært langt utenfor Koreas landegrenser. Koreanerne er kjent for sin plettfrie porselenshud og sine sjustegs renserutiner. K-beauty produkter inneholder dessverre i noen tilfeller uheldige ingredienser, og det kan være vanskelig å finne frem til de gode produktene i jungelen av k-beauty.

Aromatica er den aller første økologiske k-beauty serien, og alle produktene og ingrediensene er ECOCERT-sertifiserte. Produktene er milde, men effektive. Aromatica regnes som et kultmerke i Korea, og er anerkjent for sin høye standard. Aromatica er den eneste koreanske skjønnhetsserien som har fått EWGs Skindeep Champion Status som kun tildeles helt giftfrie skjønnhetsserier. Så det er med stor glede at det nå er mulig å få tak i helt trygge og økologiske k-beauty produkter her i Norge.

Aromatica har flere linjer med produkter tilpasset forskjellige hudtyper. Her kan du enten gå for produktene i samme serie, eller mikse etter eget behov.

  • Calendula-serien består av produkter for de med aller mest sensitiv hud. Produktene er ekstra milde og skånsomme. De er fuktgivende og passer også for deg med tørr hud.
  • Tea tree-produktene passer deg med fet eller kombinasjonshud.
  • Rose-serien passer alle, men først og fremst for deg med tørr- og blandingshud.
  • Sea daffodil-produktene passer alle hudtyper.

Aromatica k-beauty

Selv har jeg gått for en miks av produktene for å best dekke hudens behov akkurat nå. Jeg har sensitiv hud, med noe fet T-sone. For å få bukt med skinnende panne og overflødig talgproduksjon bruker jeg først Tea Tree Balancing Foaming Cleanser. Dette er en kremrens som skummer når du masserer den forsiktig inn i huden med vann. Rensen er mild, men effektiv. Tea tree-olje er dyptrensende, og aloe vera hjelper å roe ned og balansere irritert hud.

Etter rens bruker jeg Rose Absolute First Serum, som er en kombinert toner og serum i ett. Påfør med fingrene som et serum, og klapp produktet inn i huden. Virker fuktighetsgivende, jevner ut huden og gir den glød.

Til slutt bruker jeg Calendula Juicy Cream, som er en lett gelaktig krem som består av hele 48% ekstrakt av calendula som effektivt lindrer og pleier irritert og sensitiv hud. Kremen gir masse fuktighet, men er ikke fet. Derfor passer den supert å bruke i hele ansiktet selv om man har kombinasjonshud.

Aromatica k-beauty

Aromatica har også en øyekrem med Argan, en oljebasert rens med frisk duft av appelsin og ikke minst sheet masks.

LES OGSÅ: Skjem bort huden med en økologisk sheet mask

Det er viktig å beskytte seg mot solstråler, og til dette har Aromatica en foundation med fysisk filter som passer utmerket å avslutte ansiktsrutinen med.

Se alle produktene fra Aromatica her!

Lagre

Lagre

Julie Ilona Balas

Julie er matblogger og kokebokforfatter. Hun elsker grønn og sunn mat, økologi og naturlige produkter.

Du liker kanskje også:

Redningen for blek og gusten vinterhud

Nå som tykke klær skal av etter en lang vinter, liker jeg å jukse litt med fargen. Selvbrunere har vært på markedet i mange år nå, og min favoritt er
Les mer

Hvorfor buriti er den ultimate oljen for huden din i sommer

Jeg elsker å oppdage nye oljer og min nyeste obsession er buritiolje, som er presset fra nøttene til det brasilianske morichepalmetreet. I tillegg til at den beskytter og mykgjør huden
Les mer

Det grønne skiftet

Det begynner å bli mange år siden jeg begynte å bytte ut hudproduktene mine med mer naturlige, økologiske alternativer. Hva har det egentlig har gjort for huden min? For meg
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *