Quinoa-tabbouleh med granateple

quinoa tabbouleh

Foto: Anne Valeur / Julies grønne kjøkken

Nå som det er kaldt og mørkt ute er det ekstra viktig å få i seg næringsrik og fargerik mat. Denne oppskriften fra kokeboken min, Julies grønne kjøkken, er en skikkelig vinterfavoritt.

Dette er en litt mer næringsrik variant av en klassisk tabbouleh som gjerne lages av couscous eller bulgur. Quinoa er et superfrø, i motsetning til couscous og bulgur som er laget av korn. Denne varianten er frisk og enkel, og passer bra som en lett lunsj for to eller som tilbehør til middagen for fire. Tilsett gjerne grønnsaker som for eksempel søtpotet, brokkoli, paprika eller squash, dersom du ønsker en mer mettende variant. Tenk farger!

Jeg topper alltid tabbouleh med masse friske granateplefrø. Ikke bare smaker det utrolig godt og ser fresht ut, det er også en antioksidantbombe! Det er bare nyper og valnøtter som inneholder mer antioksidanter per 100 g vare. Bruker du ikke opp alle frøene til middagen er de supre som snacks eller topping til yoghurt eller smoothie.

LES OGSÅ: Det beste grønne tilskuddet jeg har prøvd

Granateple har også anti-inflammatorisk virkning, og er godt for huden enten du spiser det eller smører det på huden. A’Kin Revitalising Cellular Radiance Serum er et potent serum som inneholder blant annet nypefrøolje og granateple. Serumet øker hudens fasthet, elastisitet og glød, og passer for alle hudtyper. Spesielt voksne, tørre og sensitive hudtyper.

Skjem bort huden i vintermørket, plukk med deg et granateple neste gang du er i butikken.

Quinoa-tabbouleh med granateple:
• 200 g quinoa
• 1⁄2 ts harissa
• en klype salt og pepper
• 1⁄2 sitron
• 1 kvast mynte
• 1 kvast koriander
• 1 kvast persille
• 100 g grønnkål
• 25 g pistasjnøtter eller mandler
• 1 blodappelsin eller vanlig appelsin
• 1 granateple

Tahinidressing:
• 4 ss tahini (sesampasta)
• 1⁄2 sitron
• 1 ss honning
• 1⁄2 ts kajennepepper
• 1⁄2 dl extra virgin olivenolje
• 1⁄2 dl kaldt vann
• en klype havsalt og nykvernetpepper

Fremgangsmåte:
1. Quinoa som ikke kokes på den riktige måten, får en grøtaktig konsistens. For å få perfekt konsistens og separate frø når du koker quinoa, bør du bruke 1 1⁄2 del vann per 1 del quinoa. For aller best restultat rister jeg quinoa i bitte litt olje før jeg heller på vannet. Er quinoaen våt, tar det litt lengre tid før frøene popper. Når du hører disse poppelydene, heller du på vannet, skrur ned temperaturen til middels, rører rundt og setter på lokk. Etter 15–20 minutter er quinoaen klar. Tilsett harissa, salt, pepper og sitronsaft ved slutten av koketiden.

2. Finhakk alle urtene og rør disse inn i quinoaen. Vask grønnkålen godt og riv bladene av stengelen. Skjær den i tynne strimler og bland den inn.

3. Hakk nøttene og bland dem inn.

4. Skjær bort skallet på appelsinen og del den i skiver. Dander dem på toppen av salaten.

5. Del granateplet og plukk ut granateplefrøene. Dryss dem på toppen av retten.

6. Lag tahinidressing ved å piske tahini, sitronsaft, honning og kajenne- pepper til en jevn og seig masse. Pisk inn oljen og så vannet. Blir dressingen for tykk, tilsetter du litt mer vann, og blir den for tynn, kan du tilsette litt mer tahini. Smak til med salt og pepper til slutt.

Denne fargerike oppskriften og mange andre finner du i kokeboken Julies grønne kjøkken, som man kan kjøpe her i nettbutikken.

Julie Ilona Balas

Julie er matblogger og kokebokforfatter. Hun elsker grønn og sunn mat, økologi og naturlige produkter.

Du liker kanskje også:

gurkemeielatte

Vinterens beste styrkedrikk

Gurkemeielatte, eller golden milk som det gjerne kalles, har tatt instagram og bloggverden med storm dette året. Gurkemeie (turmeric på engelsk) er virkelig årets krydder. Gurkemeie er nemlig et kraftfullt
Les mer

Grønne juiceshots

Foto: Anne Valeur / Julies grønne kjøkken / Kagge forlag Dette er den perfekte måten å starte dagen på! Denne grønne juicen er ganske sterk og konsentrert, så den skal
Les mer

Oljetilskuddet som gir deg vakker hud innenfra

Jeg synes det er så kult med hudpleiemerker som tenker naturlig skjønnhet både utenfra og innenfra. For det er jo ikke til å legge skjul på at det er kombinasjonen
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *