Rice bran – super i maten, men også på huden

Supermat er jo blitt et begrep, og rice bran (riskli) kan definitivt sies å tilhøre denne gruppen. Laget som ligger mellom det hvite innerste laget i riskornet og det ytre skallet er riskli. Det utgjør hele 60% av de næringsstoffene som finnes i hvert riskorn. Riskli er proppfull av viktige antioksidanter (inneholder faktisk over 100 antioksidanter) og næringsstoffer som hjelper deg å oppnå jevn, strålende og ungdommelig hud.

Det har vært brukt i flere århundrer, og det hevdes at risklipulveret har evnen til å forebygge rynker, helbrede akne, absorbere smuss og olje fra porene, og balansere den naturlige oljen i huden. Ikke rart «Nuka Bijin», som betyr rice bran-skjønnhet, er en av de største komplimentene en japansk kvinne kan få.

I One Love Organics «Brand New Day Microderma Scrub & Masque» finner du nettopp dette risklipulveret med over 100 antioksidanter. Antioksidantene deaktiverer og nøytraliserer frie radikaler som kan forårsake tidlig aldring. En av de mest potente av disse antioksidantene er et nylig oppdaget kompleks av vitamin E (som bare finnes i riskli, bygg og palmeolje). Dette komplekset er 40-60 ganger mer potent enn vanlig vitamin E. Påført lokalt vil vitamin E bidra til å redusere betennelse, fukte, forynge, mykgjøre og berolige huden, samtidig som den reduserer forekomsten av arrdannelse. Som en ekstra bonus inneholder risklipulver også lipoicsyre. Lipoicsyre er kjent som en «universell antioksidant» som bidrar til å beskytte hudens cellestruktur ved å reparere skader forårsaket av frie radikaler, samt øke aktiviteten av alle andre antioksidanter.

Risklipulver inneholder også aminosyre. Aminosyrer, som er selve byggesteinene for liv, er avgjørende for en sunn, levende og smidig hud. Risklipulver er dessuten en rik kilde til fiber. Fiber trekker overflatesmuss fra porene og etterlater huden skånsomt renset. Og sist men ikke minst, inneholder risklipulver fuktighetsgivende essensielle fettsyrer: omega 3 og omega 6. Disse essensielle fettsyrene bidrar til å fremme cellefornyelse og regenerering, mens de nærer og bevarer huden.

Les mer om Brand New Day Microderma Scrub & Masque her>>

Lene Jahren

Lene Jahren

Gründer & Daglig leder at PureSkin.no
Lene er trebarnsmor og lidenskaplig opptatt av "green beauty". Ideen til Pure Skin ble til da hun gikk gravid med sitt første barn. Hun ble da oppmerksom på hvor mange skadelige stoffer man egentlig utsetter kroppen sin for i løpet av en dag. Hun ønsket å tilgjengeliggjøre trygge og sunne produkter for voksne og barn, gravide og ammende. Med denne bloggen ønsker hun å inspirere til en renere livsstil.
Lene Jahren
Lene Jahren

Latest posts by Lene Jahren (see all)

You might also enjoy:

Miniguide til peeling

Som småbarnsmor blir det ikke like mye tid til egenpleie som før, og ofte glemmer jeg hvor fantastisk peeling er for huden. Men hver eneste gang jeg kommer på
Les mer

Derfor bør du bruke leiremaske hver uke

De rensende og forskjønnende egenskapene til leire har blitt benyttet av smarte kvinner i tusenvis av år. Allerede på Cleopatra’s tid visste de at det var noe av det
Les mer

Derfor bør du bytte til naturlig deodorant

Deodorant var en av de første tingene jeg byttet ut da jeg gikk over til renere og mer naturlige produkter. Grunnen er at vanlige deodoranter inneholder en rekke stoffer
Les mer

Legg igjen en kommentar:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *