Rosenkål – sunt og godt juletilbehør!


Bildekred: Patryce Bak

Hvis du tror du ikke liker rosenkål har du nok aldri smakt denne varianten! På vinterstid frister det ikke alltid med en kald salat – men det er likevel viktig å få i seg litt grønne grønnsaker! Og hvem liker ikke bacon? Jeg kan spise denne salaten hver dag – til og med til frokost!

For 4 personer
Paleo, Glutenfri

200g bacon skåret i 1 cm biter
2 charlottløk, finhakket
800 g rosenkål, revet eller finskåret
(du kan bruke en kjøkkenmaskin til dette)
200 g grønnkål, skåret i tynne strimler
1 pære, skåret i skiver
1 dl ristede hasselnøtter eller valnøtter

Dressing:
1 ss Dijon sennep
1 ss rå honning
1 ss eplecidereddik
1 ss oliven olje
salt og pepper

1. Stek baconet i en stekepanne. Når baconet er stekt, ta det ut av pannen, men lå fettet ligge igjen
2. Tilsett charlottløken og stek ett minutt
3. Ha i rosenkålen og grønnkålen og stek i 3-5 minutter. Snu og vend på kålen ofte
4. Tilsett pæren og stek i ett minutt til
4. Ta stekepannen av platen og tilsett det stekte baconet og de ristede nøttene
5. Hell dressingen over det hele og vend salaten
6. Serveres varm

 

Katrine hoster i dag vår Green Beauty Giveaway! Du har mulighet til å vinne hennes favoritt foundation + en foundation brush fra Kjær Weis. Det eneste du trenger å gjøre er å legge igjen en kommentar her på bloggen. Vi trekker en vinner onsdag 23. desember.

Konkurransen er avsluttet. Random.org har trukket en vinner for oss, og det ble Marie Killerud! Vi gratulerer! (vi tar kontakt med deg via email)

20_2

Katrine van Wyk

Katrine van Wyk

Gjesteblogger
Katrine er forfatter av to bøker, sertifisert holistisk helsecoach, og yogalærer. Hun flyttet til New York fra Norge i 2006 som modell. Årene med å være foran kameraet, mange reiser og lange arbeidstimer, lærte henne mye om det som trengs for å ta vare på seg selv og opprettholde en sunn livsstil. Dette deler hun med seg på sin blogg>>
Katrine van Wyk
Katrine van Wyk

Latest posts by Katrine van Wyk (see all)

You might also enjoy:

grønn supersalat

Grønn supersalat med gode fettsyrer

Denne grønne supersalaten inneholder alt som gjør en salat perfekt. Kremet avokado, sprø agurk, krydrete og proteinrike kikerter, salt fetaost, næringsrikt egg og en smakfull oljedressing. Salaten passer like
Les mer

Det beste grønne tilskuddet jeg har prøvd

Jeg har ikke tall på hvor mange forskjellige blandinger av greens og superfoods jeg har testet opp gjennom årene. Mye har vært bra, men det meste har smakt skikkelig
Les mer

Deilig, lett sommerrett fra Katrine

Grønn Frittata fra ‘Best Green Eats Ever’ Til 4-6 personer Vegetarisk og glutenfri Denne retten er perfekt å servere til en sen helgefrokost med venner eller famile, eller et
Les mer

66 kommentarer

Legg igjen en kommentar:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *