Såpestykkets renessanse

Da jeg var liten var min største skrekk å komme hjem til noen som hadde et støvete såpestykke liggende på badet istedenfor Lano. Jeg følte meg liksom mer skitten enn ren etter å ha brukt dem, men det siste året har jeg begynt å se dem med nye øyne. Plutselig er såpestykker å se overalt, heldigvis i mer tiltalende utgaver; fra velparfymerte high end-såper til DIY-såper med kreative tvister. Nå har jeg lært meg å sette pris på et skikkelig godt såpestykke, og liker å eksperimentere med ulike tilsetninger og dufter. Det finnes såper for ethvert behov.

I tillegg til å se fine ut ved siden av vasken kan såpestykker fint brukes som ansiktsrens hvis de er skånsomme nok. Soapwalla lager veganske, økologiske såper, uten tvilsomme tilsetningsstoffer som SLS, men med effektive, rene ingredienser. De har en sort glyserinsåpe med kull, Activated Charcoal Facial and Body Soap, som passer fet og uren hud. Aktivert kull har veldig stort overflateareale, og dermed stor oppsugingsevne. Sammen med tetreolje gir det en rensende, men skånsom såpe som etterlater huden jevn og klar ved daglig bruk. Rosewood, Cedar and Clay Facial and Body Soap inneholder kaolin, en ekstra skånsom leire, og dufter digg av treverk. Leiren gir en veldig forsiktig peeling, noe som gjør denne ideell til barbering.

LES OGSÅ: Dette er serumet som har “alt”

Visste du at det er ganske enkelt å lage egne såpestykker? De er supre gaver, og skikkelig billige å produsere. I boka mi, “Naturlig nok”, har jeg inkludert tre ulike såpeoppskrifter. Den enkleste av dem er olivensåpen, som kun inneholder to ingredienser du finner på matbutikken. Sjekk instruksjonsvideoen nedenfor!

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Maja Hattvang

Maja er utdannet tekstforfatter og har blogget i ti år. Hun elsker å eksperimentere med skjønnhetsprodukter, vet hva hun liker, og ga høsten 2017 ut boken «Naturlig nok» som handler om hjemmelaget hudpleie.

Du liker kanskje også:

Slik lager du din egen sinksalve

Forrige uke kom boka mi ut! “Naturlig nok” er en samling enkle oppskrifter på såpe og hudpleie, og du kan kjøpe den her hos PureSkin.no. I tillegg til produkter for
Les mer

Lag din egen hårkur med bare to ingredienser

Jeg fortsetter å dele oppskrifter fra boka mi, Naturlig nok (som du får kjøpt her!). Dette er en av de enkleste oppskriftene, men også en av de mest effektive: hårkur!
Les mer
Aromatica k-beauty

Økologisk k-beauty

Foto: Kristine Almerud K-beauty, hvor K-en står for Korea. Koreansk skjønnhetspleie har blitt svært populært langt utenfor Koreas landegrenser. Koreanerne er kjent for sin plettfrie porselenshud og sine sjustegs renserutiner.
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *