Såpestykkets renessanse

Da jeg var liten var min største skrekk å komme hjem til noen som hadde et støvete såpestykke liggende på badet istedenfor Lano. Jeg følte meg liksom mer skitten enn ren etter å ha brukt dem, men det siste året har jeg begynt å se dem med nye øyne. Plutselig er såpestykker å se overalt, heldigvis i mer tiltalende utgaver; fra velparfymerte high end-såper til DIY-såper med kreative tvister. Nå har jeg lært meg å sette pris på et skikkelig godt såpestykke, og liker å eksperimentere med ulike tilsetninger og dufter. Det finnes såper for ethvert behov.

I tillegg til å se fine ut ved siden av vasken kan såpestykker fint brukes som ansiktsrens hvis de er skånsomme nok. Soapwalla lager veganske, økologiske såper, uten tvilsomme tilsetningsstoffer som SLS, men med effektive, rene ingredienser. De har en sort glyserinsåpe med kull, Activated Charcoal Facial and Body Soap, som passer fet og uren hud. Aktivert kull har veldig stort overflateareale, og dermed stor oppsugingsevne. Sammen med tetreolje gir det en rensende, men skånsom såpe som etterlater huden jevn og klar ved daglig bruk. Rosewood, Cedar and Clay Facial and Body Soap inneholder kaolin, en ekstra skånsom leire, og dufter digg av treverk. Leiren gir en veldig forsiktig peeling, noe som gjør denne ideell til barbering.

LES OGSÅ: Dette er serumet som har “alt”

Visste du at det er ganske enkelt å lage egne såpestykker? De er supre gaver, og skikkelig billige å produsere. I boka mi, “Naturlig nok”, har jeg inkludert tre ulike såpeoppskrifter. Den enkleste av dem er olivensåpen, som kun inneholder to ingredienser du finner på matbutikken. Sjekk instruksjonsvideoen nedenfor!

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Maja Hattvang

Maja er utdannet tekstforfatter og har blogget i ti år. Hun elsker å eksperimentere med skjønnhetsprodukter, vet hva hun liker, og ga høsten 2017 ut boken «Naturlig nok» som handler om hjemmelaget hudpleie.

Du liker kanskje også:

Få finere hud med stretching

Huden er kroppens største organ, og påvirkes av utallige faktorer. Alt fra hvilke produkter vi smører på den, hva vi velger å spise og drikke, hormoner, og ikke minst stress.
Les mer

Slik får du naturlige bølger, volum og lett hold – med kun ett stylingprodukt

Saltvannsspray er ikke bare til sexy sommerhår, det er faktisk et helt genialt stylingprodukt å bruke nå som festsesongen setter i gang, og du vil ha naturlige bølger med lett
Les mer

Hårsprayen som er så ren at du kan drikke den

Jeg husker da jeg begynte å jobbe som makeup-artist og hvor grusomt jeg syntes det var å puste inn all hårsprayen som ble brukt på fotoshoots. Det verste var backstage
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *