158 1

Skjem bort huden med en økologisk sheet mask

K-beauty har tatt det norske markedet med storm, og mest hype har kanskje såkalte sheet masks fått: tekstilmasker formet etter ansiktets konturer, dynket i pleiende kliss. Meningen er at ingrediensene skal få maksimal effekt ved å virkelig dyttes inn i huden. Personlig elsker jeg sheet masks, og kjøper lett det argumentet.

Jeg tok med meg et par stykker på ferie, for å sørge for at huden får litt ekstra pleie mellom all sola og saltvannet. Dessuten gir det en egen feriefølelse å ta seg en dusj etter en hel dag på stranda, legge en ansiktsmaske og sette seg på terrassen med en god bok og et glass vin.

Maskene fra Aromatica er økologiske, og selve masken er laget av miljøvennlig lyocell fra eukalyptus. Calendula Soothing Mask inneholder 75.89 % pleiende calendulaekstrakt som lindrer solskadet hud, mens ekstrakt fra fermenterte olivenblader og bifida pleier sensitiv hud. Aloe vera og GAGs (glykosaminoglykaner, som er sukkerkarbohydratkjeder) virker også pleiende og beroligende. I det hele tatt en perfekt after sun-maske, som gjør huden min både myk og jevn. Jeg lar den sitte på litt lenger enn de 15 foreskrevne minuttene, og isteden for å skylle huden etterpå masserer jeg bare inn det som er igjen av produkt på huden. Perfekt ferieboost.

Sea Daffodil Mask har mer fokus på fukt. Nå blir det teknisk, men ingrediensen hydrolyzed glycosaminoglycans binder vann i huden, godt hjulpet av sjølilje-ekstrakt og cermider. Fukt trenger man alltid, men denne synes jeg passer ekstra bra før man skal noe spesielt, og vil ha et best mulig utgangspunkt for å sminke seg. Den etterlater huden min gjennofuktet, helt uten irritasjon. Kan ikke be om mer, si.

Maja Hattvang

Maja er utdannet tekstforfatter og har blogget i ti år. Hun elsker å eksperimentere med skjønnhetsprodukter, vet hva hun liker, og ga høsten 2017 ut boken «Naturlig nok» som handler om hjemmelaget hudpleie.

Du liker kanskje også:

Fargeguide: Slik velger du rett concealer til din hudtone

Det er ikke noen hemmelighet at jeg elsker Un Cover-Up fra RMS. Den har en fantastisk formula, effektiv dekkevne og gir samtidig deilig fukt og pleie til huden. I tillegg
Les mer

Såpestykkets renessanse

Da jeg var liten var min største skrekk å komme hjem til noen som hadde et støvete såpestykke liggende på badet istedenfor Lano. Jeg følte meg liksom mer skitten enn
Les mer

Pakk smart til ferien

Det kan være en utfordring å pakke ned skjønnhetsprodukter til ferien; man vil jo verken drasse med masse produkter som ender opp ubrukte, eller stå der på hotellbadet og innse at
Les mer

1 Response

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *