3688 0

Slik ble jeg kvitt kroppsakne

Kroppsakne er ubehagelig, men ganske vanlig. Jeg fikk mine første tegn til akne på ryggen da jeg var på sydentur som 13-åring, og det ble starten på noen lange tenår med komplekser og bikinivegring. I mange år trodde jeg det ikke var noe jeg kunne gjøre med det, men nå vet jeg bedre. Her er noen faktorer å ta hensyn til for å forbedre situasjonen:

Tenk på hva du gjør med håret
Hårprodukter med mineralolje og silikon kan påvirke huden på ryggen negativt. Prøv å heller bruke kun naturlige produkter, hold håret unna ryggen når du trener, og sov gjerne med håret flettet opp. For meg har det også vært avgjørende å ikke bruke leave-in-produkter av noe slag i håret, i allefall ikke daglig.

Skap deg en ny dusjrutine
Du pleier kanskje å vaske håret, ha i balsam, vaske kroppen og til slutt skylle ut balsamen, men å endre på rekkefølgen kan gjøre stor forskjell på kroppsakne. For at rester av balsam ikke skal bli liggende på huden bør du avslutte dusjen med en god kroppsvask der du fokuserer på de utsatte områdene. Vi vil ikke tørke ut huden heller, så bruk en mild såpe med gode antiakneegenskaper. Soapwallas kullsåpe er perfekt fordi den er mild men effektiv. Aktivt kull suger til seg giftstoffer, salt dreper bakterier og tetreolje er anti-inflammatorisk og kjent for sin gode effekt mot akne. Dette har gjort stor forskjell for meg.

Les også: Såpestykkets renessanse

Ikke skrubb huden
Det kan virke fristende, men å skrubbe huden kan bare gjøre den irritert og forverre problemet. Hold deg til en god rens.

Prøv deg fram med forebyggende produkter
Påfør et gelbasert produkt med anti-inflammatoriske egenskaper etter dusjen, for å forebygge urenheter uten å skape nye. Dr Alkaitis’ Soothing Gel er aloe vera-basert, hvilket minimerer risken for negative reaksjoner (iallefall for meg), og inneholder trollhassel og Organic Grape Alcohol, en type naturlig alkohol som faktisk er bra for huden, i motsetning til de fleste andre. Den lindrer effektivt alle typer inflammatoriske tilstander, som akne, eksem og rosacea.

DIY-tips
Lag en enkel toner av 1 del eplecider eddik, 4 deler vann og noen dråper tetreolje som du har på sprayflaske. Eplecidereddik er såkalt astringerende, og får huden til å trekke seg sammen, og sammen med tetreolje forebygger den dannelsen av nye urenheter. Du kan også lage deg et ukentlig antiaknebad ved å helle en kopp eplecidereddik i badevannet, gjerne sammen med en kopp epsom-salt og noen dråper tetreolje. Ikke bare får du deg et avslappende bad, du får også rensa huden skikkelig. (Dersom du ikke gidder å lage toner selv, kan du kjøpe denne eplecidereddik-toneren fra S.W. Basics 😉 )

Fokus på hygiene
Ha alltid rene klær og rent sengetøy! Det kan virke åpenbart, men jeg har en tendens til å vaske klærne mine sjelden, både for å ta best mulig vare på dem og for miljøets skyld. Jeg passer derimot på å alltid ha rent tøy innerst, og jeg vasker sengetøyet mitt hver uke.

Maja Hattvang

Maja er utdannet tekstforfatter og har blogget i ti år. Hun elsker å eksperimentere med skjønnhetsprodukter, vet hva hun liker, og ga høsten 2017 ut boken «Naturlig nok» som handler om hjemmelaget hudpleie.

Du liker kanskje også:

Oljen jeg smører magen med i graviditeten

Det er mye kroppen vår skal igjennom når vi er gravide. Ikke nok med kvalme, tretthet, vann i kroppen, smerter og oppblåsthet – huden går også gjennom forandringer, og det
Les mer

Slik gjorde jeg mitt tørre hår friskt igjen

Naturbørste fra Hydrea London. Foto: Kristine Almerud Jeg har alltid hatt veldig tynt, flatt, typisk nordisk hår – som ikke akkurat ble bedre etter tre ryggsekkturer i Sørøst-Asia. Sol, billig
Les mer

Lag din egen sommermaske med agurk og aloe vera

Huden har godt av litt ektra pleie i sola, men du trenger ikke kjøpe dyre produkter av den grunn. Du kan lage din egen avkjølende, lindrende og fuktgivende ansiktsmaske av
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *