70 24

Slik tar du vare på sminkekostene dine

Med rett pleie får du sminkekostene dine til å vare i årevis.

Gode sminkekoster er et must for et fint makeupresultat. Og etter å ha jobbet som makeup artist i over 10 år, har jeg blitt ganske nøye nerd på hva slags koster og pensler jeg bruker, og hvordan jeg best tar vare på dem.

Her får du mine beste tips til hvordan du holder kostene dine fine og freshe i mange år:

  • Kjøp koster av høy kvalitet: Det er en god investering, for tar du godt vare på dem har du dem i årevis – i motsetning til billige koster som røyter og må byttes ut ofte. Dessuten gir kvalitetskoster et veldig mye bedre sminkeresultat.

    teatox-sminkekoster
    Photo: @quyria / Instagram
  • Oppbevaring: Ha kostene dine i en kopp eller en fin boks, der de får stå med busten opp. Ikke la dem ligge og slenge i sminkepungen. Det sliter på kostene og er mindre hygienisk. Skal du ha med deg kostene på reise er det best å ha dem i en egen mappe som er beregnet på koster.
  • Vasking: Vær nøye med å vaske kostene dine regelmessig, helst 1 gang i uka hvis du bruker dem ofte. Skitne koster kan gi urenheter og gir også et dårligere sminkeresultat. Bruk en mild såpe eller shampoo. Ha litt av denne i håndflaten, fukt kosten i vann og gni den godt inn i såpen i håndflaten. Skyll godt i lunkent vann og gjenta hvis det fremdeles er sminkerester på den. Prøv å unngå å få vann inn mellom metallbiten og treverket på kosten.
  • Tørking: Skvis ut overflødig vann og legg kostene flatt på et håndkle – aller helst på kanten av en benk eller et bord, slik at busten på kostene stikker utenfor kanten. Da holder kostene bedre på formen og de tørker raskere. Du kan også lage en liten brett på håndkleet slik at kostene heller litt nedover mot busten. På den måten hindrer du at det kommer vann inn i festet mellom børstehårene og håndtaket. La kostene tørke helt før du bruker dem. Vask dem gjerne om kvelden slik at de er tørre om morgenen når du trenger dem.
  • Pleie: Blir kostene tørre og bustete kan du påføre litt balsam etter at du har vasket dem. Du kan la den sitte på en stund før du skyller av. Du kan også ha en dråpe med olje (f.eks. oliven- eller mandelolje) i håndflaten og gni kosten rundt i oljen. Gni kosten litt rundt på et tørkepapir etterpå.

[intro_paragraph]Dersom kostene er veldig skitne kan huden bli irritert og porene kan tettes til av olje og gamle produktrester.[/intro_paragraph]

Men hva slags koster og pensler trenger du egentlig? I min sminkepung finner du:

Concealerpensel: Perfekt til påføring av concealer der det er vanskelig å komme til og hvis du bare vil dekke til små urenheter.

Foundationkost: Privat bruker jeg nesten aldri foundation, men de få gangene jeg gjør det er jeg helt avhengig av en god foundationkost.

Pudderkost: Dropp den klumpete pudderputen som følger med pudderet ditt, og invester heller i en god pudderkost. Det gir et mye mer naturlig og lett resultat, og kosten er enklere å holde ren.

Øyeskyggepensel: Et must for et bra resultat! Bruk en med kortere bust for å legge skygge på lokket og i globallinjen, og en litt større med lengre bust for å tone ut skyggen.

Rougekost: Jeg veksler mellom kremrouge og pudderrouge. Kremrouge liker jeg å legge med fingrene, men til pudderrougen er det viktig med en god rougekost.

Brynpensel: Bruker du brynskygge eller øyeskygge på brynene trenger du en liten, kort pensel med skråbust. Den gir et naturlig og presist resultat.

Leppepensel: Selv bruker jeg mest liptints og liker å bruke fingrene til påføring, men de gangene jeg drar på med skikkelig leppestift så bruker jeg en god leppepensel. Det gir et mye jevnere og finere resultat enn å bare bruke leppestiften rett på leppene. Et must hvis du skal ha knallrøde eller knallrosa lepper!

Her finner du flere gode pensler og koster >>

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Birgitte Magnussen

Birgitte er forfatter av boken "Renere liv", livsstilsveileder og mamma til Jonathan på 4 år. I tillegg er hun fast skribent på Matmerk.no, og har også egen blogg på birgittemagnussen.no>>

Du liker kanskje også:

Derfor bør du tørrbørste ansiktet ditt

Min nyeste beauty obsession er RENEW Face Brush fra Karmameju. Denne lille vidunderbørsten virker nemlig som en naturlig mini-facelift! Tørrbørsting av kroppen har lenge vært kjent for å stimulere blodomløpet, fjerne
Les mer

Trine tester: Josh Rosebrook Styling Cream

Hårstyling! Her er jeg ganske lite bevandret. Det var først når jeg fikk kort, vilt og uregjerlig hår at jeg innså at jeg trengte litt hjelp. Jeg vet hva jeg
Les mer

Slik gjorde jeg mitt tørre hår friskt igjen

Naturbørste fra Hydrea London. Foto: Kristine Almerud Jeg har alltid hatt veldig tynt, flatt, typisk nordisk hår – som ikke akkurat ble bedre etter tre ryggsekkturer i Sørøst-Asia. Sol, billig
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *