Smoothiebolle

smoothie bowl veggiecol

Smoothiebolle, eller smoothie bowl som det gjerne heter på det store internettet, er ikke akkurat noe nytt lenger. Men denne måten å drikke, eller skal vi si spise, smoothie på gjør at det blir til et mer fullverdig måltid enn en normal tyntflytende smoothie. Smoothiebollen kan nemlig toppes med allverdens godsaker. Her har jeg valgt å toppe min med forskjellig frukt og bær, chiafrø og kokos. Men du kan toppe din med alt fra hakkede nøtter, granola eller nøttesmør for en enda mer mettende variant.

Akkurat nå er de norske bærene aller best, så her har jeg brukt både blåbær, bringebær og jordbær. Kanskje er du heldig å ha noen hagen? Blåbærene finner du i skogen (eller i frysedisken!). Kombinert med banan og avokado blir de norske bærene til en smakfull smoothiebolle som passer perfekt til frokost, lunsj eller kveldsmat. Faktisk er det så godt at du gjerne kan spise den som dessert etter et lett måltid også.

Bær, vitamin C og kollagen
De fleste er klar over at bær gir deg en rekke helsefordeler. Bær er mindre søte enn frukt og har dermed lavere glykemisk indeks, men er likevel rike på mikronæringsstoffer, spesielt antioksidanter. Bær er en super kilde til vitamin C. Vitamin C bidrar til normal kollagendannelse, som er viktig for å holde huden elastisk og fin. Det kan være vanskelig å få i seg nok bær og vitamin C, og derfor er kollagentilskudd utrolig praktisk.

Er du vegetarianer er det kanskje ikke så lett å finne et kollagentilskudd som passer deg? Hos PureSkin finner du nemlig Veggiecol, et vegetarisk alternativ til det vanlige kollagentilskuddet fra Rejuvenated. Veggiecol benytter et unikt patentert ekstrakt som kombinerer kollagen og hyaluronsyre med superfrukt acai, vitamin C, vitamin B (niacin), kobber og sink, som hjelper å holde huden mykere.

Ta 2 tabletter daglig med et glass vann, og gjerne sammen med denne smoothiebollen.

smoothie bowl veggiecol

Oppskriften er beregnet for en porsjon

Smoothiebolle:
-3/4 banan
-1/2 avokado
-100 g blåbær
-50 g bringebær eller jordbær
-1/2-1 dl pasjonsfrukt- eller granateplejuice (eventuelt nøttemelk)

Topping:
-1/4 banan
-1/2 flat fersken
-1/2 pasjonsfrukt
-2-3 jordbær
-1 ss chiafrø
-1 ss ristet kokosflak

Tips: for å gjøre smoothiebollen din ekstra næringsrik kan du tilsette 2 ts beauty elixir, som er rik på antiosidanter og protein!

Fremgangsmåte:
1. For å gjøre smoothiebollen ekstra tykk og kremete kan det lønne seg å bruke frossen frukt og bær, med unntak av avokadoen som gjerne bær være fersk. Frys gjerne ned sesongens ferske norske bær og banan i biter på forhånd.

2. Ha frossen frukt og bær sammen med fersk avokado over i en blender. Tilsett kun litt væske av gangen, for du vil at konsistensen skal være tykk. Juster med ønsket mengde juice. Ønsker du en litt fyldigere smoothiebolle kan du bruke nøttemelk istedenfor juice.

3. Kjør blenderen til smoothien er helt jevn, 1-3 minutter, avhengig av hvor kraftig blender du har. Hell over i en dyp bolle.

4. Topp med skivet banan, fersken, jordbær og en halv pasjonsfrukt. Strø på chiafrø og ristet kokos. Eller bruk den toppingen du selv ønsker! Spis smoothiebollen med skje.

Lagre

Julie Ilona Balas
Julie Ilona Balas - matblogger og kokebokforfatter. Elsker grønn og sunn mat, økologi og naturlige produkter.
Julie Ilona Balas
Julie Ilona Balas

Latest posts by Julie Ilona Balas (see all)

You might also enjoy:

Spis deg vakker med sjokolade

Nei, vi snakker ikke om snickers og kvikk lunsj, men om sjokolade av økologisk, rå kakao. Og du, det er faktisk kjempeenkelt og morsomt å lage helt selv! Derfor
Les mer

Et granateple om dagen holder rynkene borte

I tillegg til at den smaker godt finnes det mange grunner til hvorfor du oftere bør spise granateple. Den inneholder nemlig helsebringende stoffer som bidrar til å forbedre hudens
Les mer

Oljetilskuddet som gir deg vakker hud innenfra

Jeg synes det er så kult med hudpleiemerker som tenker naturlig skjønnhet både utenfra og innenfra. For det er jo ikke til å legge skjul på at det er
Les mer

Legg igjen en kommentar:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *