Spis deg vakker med sjokolade

Nei, vi snakker ikke om snickers og kvikk lunsj, men om sjokolade av økologisk, rå kakao. Og du, det er faktisk kjempeenkelt og morsomt å lage helt selv!

Derfor er rå kakao supermat for huden din:

  • Den er eksepsjonelt rik på antioksidanter, spesielt flavonoider, som i følge denne studien kan beskytte mot solskader, øke hudens tykkelse og fuktbalanse og gi økt blodsirkulasjon. Hello, babyhud!
  • Den reduserer stresshormoner, som betyr redusert nedbryting av kollagenet i huden og dermed færre rynker.
  • Rå kakao er en god kilde til svovel som virker styrkende på både hud, hår og negler.
  • Den er proppfull av viktige vitaminer og mineraler. For eksempel jern og sink, som fremmer cellefornyelsen i huden og magnesium, som har anti-aging effekt.

Og det beste av alt: Sjokolade av rå kakao er utrolig enkelt å lage selv!

Alt du trenger er:
Rått, økologisk kakaopulver
Økologisk, kaldpresset kakaosmør
Sunn søtning – for eksempel yaconsirup, kokossukker eller lønnesirup

Slik gjør du det:
Hakk opp eller rasp kakaosmøret og ha det i en bolle. Sett bollen over en kjele med varmt vann og sett kjelen på svak varme på plata. La kakaosmøret smelte helt. Ha i kakaopulver og søtning og bland godt med en visp. Her må du smake deg frem til ønsket sødme og hvor kraftig kakaosmak du vil ha. Du kan også tilsette noen dråper vaniljeekstrakt og en liten klype salt. Når alt er blandet godt sammen heller du sjokoladen over i silikonform eller på en stor tallerken med plastfolie på. Vil du unngå plast, er silikon det beste alternativet. Så setter du sjokoladen i fryseren til den har stivnet.

Det er kjempelett å eksperimentere med smaker og tilbehør i sjokoladen. Prøv for eksempel med kanel, ingefær, chili, gojibær, nøtter, kokos eller hampfrø – NAM!!

Og så er det bare å nyte med goood samvittighet!

Sjokolade1

Visste du forresten at sjokolade kan brukes i hudpleie også?

Prøv for eksempel denne ansiktmasken fra boken min, Renere liv:

Sjokolademaske til slapp og gusten hud:

Bland 1 ss smeltet mørk økologisk sjokolade (helst av rå kakao) med 2 ts mandelolje. Påføres på ren hud, gjerne med en bred pensel. Masken bør virke i 20 minutter. Deilig maske, proppfull av antioksidanter som frisker opp og fukter huden.

Er du ikke keen på å lage selv, kan du heller prøve denne deilige kakaomasken fra Josh Rosebrook.

Lagre

Lagre

Birgitte Magnussen

Birgitte er PureSkin.no's Content Manager og bloggredaktør for the PURE blog. Hun er dessuten forfatter av boken "Renere liv" og er Norges eneste Green Makeup Artist. I tillegg er hun mamma til to gutter. Birgitte har også egen blogg på birgittemagnussen.no>>

Du liker kanskje også:

grønn supersalat

Grønn supersalat med gode fettsyrer

Denne grønne supersalaten inneholder alt som gjør en salat perfekt. Kremet avokado, sprø agurk, krydrete og proteinrike kikerter, salt fetaost, næringsrikt egg og en smakfull oljedressing. Salaten passer like godt
Les mer
mandelsmør

Slik lager du ditt eget mandelnøttesmør

Har du kjøpt nøttesmør i butikken? Isåfall vet du at det er ganske dyrt. Har du en foodprocessor eller kraftig blender kan du enkelt lage ditt eget supersunne nøttesmør. Det
Les mer
energikuler sitron

Energikuler med kokos og sitron

Dette er oppskriften for deg som ofte er på farta eller ofte opplever klokka to-kneika mellom lunsj og middag. Har du noen av disse energikulene på lur er formen reddet.
Les mer

6 Responses

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *