Spis deg vakker med sjokolade

Nei, vi snakker ikke om snickers og kvikk lunsj, men om sjokolade av økologisk, rå kakao. Og du, det er faktisk kjempeenkelt og morsomt å lage helt selv!

Derfor er rå kakao supermat for huden din:

 • Den er eksepsjonelt rik på antioksidanter, spesielt flavonoider, som i følge denne studien kan beskytte mot solskader, øke hudens tykkelse og fuktbalanse og gi økt blodsirkulasjon. Hello, babyhud!
 • Den reduserer stresshormoner, som betyr redusert nedbryting av kollagenet i huden og dermed færre rynker.
 • Rå kakao er en god kilde til svovel som virker styrkende på både hud, hår og negler.
 • Den er proppfull av viktige vitaminer og mineraler. For eksempel jern og sink, som fremmer cellefornyelsen i huden og magnesium, som har anti-aging effekt.

Og det beste av alt: Sjokolade av rå kakao er utrolig enkelt å lage selv!

Alt du trenger er:
Rått, økologisk kakaopulver
Økologisk, kaldpresset kakaosmør
Sunn søtning – for eksempel yaconsirup, kokossukker eller lønnesirup

Slik gjør du det:
Hakk opp eller rasp kakaosmøret og ha det i en bolle. Sett bollen over en kjele med varmt vann og sett kjelen på svak varme på plata. La kakaosmøret smelte helt. Ha i kakaopulver og søtning og bland godt med en visp. Her må du smake deg frem til ønsket sødme og hvor kraftig kakaosmak du vil ha. Du kan også tilsette noen dråper vaniljeekstrakt og en liten klype salt. Når alt er blandet godt sammen heller du sjokoladen over i silikonform eller på en stor tallerken med plastfolie på. Vil du unngå plast, er silikon det beste alternativet. Så setter du sjokoladen i fryseren til den har stivnet.

Det er kjempelett å eksperimentere med smaker og tilbehør i sjokoladen. Prøv for eksempel med kanel, ingefær, chili, gojibær, nøtter, kokos eller hampfrø – NAM!!

Og så er det bare å nyte med goood samvittighet!

Sjokolade1

Visste du forresten at sjokolade kan brukes i hudpleie også?

Prøv for eksempel denne ansiktmasken fra boken min, Renere liv:

Sjokolademaske til slapp og gusten hud:

Bland 1 ss smeltet mørk økologisk sjokolade (helst av rå kakao) med 2 ts mandelolje. Påføres på ren hud, gjerne med en bred pensel. Masken bør virke i 20 minutter. Deilig maske, proppfull av antioksidanter som frisker opp og fukter huden.

Er du ikke keen på å lage selv, kan du heller prøve denne deilige kakaomasken fra Josh Rosebrook.

Lagre

Birgitte Magnussen

Birgitte Magnussen

Bloggredaktør og fast skribent
Birgitte er forfatter av boken "Renere liv", livsstilsveileder og mamma til Jonathan på 4 år. I tillegg er hun fast skribent på Matmerk.no, og har også egen blogg på birgittemagnussen.no>>

You might also enjoy:

Gjør underverker for huden din med te

En god kopp te vil varme deg opp og tvinge deg til å sette ned tempoet. Alle dets fordeler for kropp og sinn er uendelige. Men te kan også
Les mer

Thea’s tips til effektive beauty foods

Denne uken er vi så heldige å ha med oss ernæringsrådgiver og dama bak bloggen Naturligsunn.com, Thea Falck, som gjesteblogger her på the PURE blog. Her får du Thea’s
Les mer

Slik booster du huden innenfra

Jeg synes det er så kult med hudpleiemerker som tenker naturlig skjønnhet både utenfra og innenfra. For det er jo ikke til å legge skjul på at det er
Les mer

4 kommentarer

 • Ja er nok knallbra for de som tåler kakao.
  Men det er slett ikke for alle.
  Selv så får jeg store problemer med nyrene om jeg spiser
  mørk sjokolade. Jo mørkere, jo verre.
  Så holder meg heller vekke fra det.
  Slik er det med alt, noe som er bra for noen, kan være
  rene giften for andre 😀

  • Hei Reidun!
   Du har rett i at ikke alt er for alle – heldigvis funker sjokolade/kakao supert rett på huden, så du kan ha nytte av de litt av de gode effektene uten at du spiser det 🙂 Tips til hudpleie som inneholder kakao finner du i innlegget.
   God helg! Hilsen fra Birgitte

Legg igjen en kommentar:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *