Vinterens beste styrkedrikk

gurkemeielatte

Gurkemeielatte, eller golden milk som det gjerne kalles, har tatt instagram og bloggverden med storm dette året. Gurkemeie (turmeric på engelsk) er virkelig årets krydder.

Gurkemeie er nemlig et kraftfullt krydder. Fargestoffet i gurkemeie kalles kurkumin, og det er spesielt dette i gurkemeien som har en positiv effekt. Gurkemeie inneholder antioksidanter, er anti-inflammatorisk og antibakterielt. Det sies også å være forebyggende for flere typer sykdommer. Så det er bare å begynne å bruke gurkemeie i hverdagen!

Pepper aktiverer virkestoffet kurkumin i gurkemeie, så derfor tilsetter man gjerne litt pepper når man bruker gurkemeie i matlaging. På samme måte fungerer kosttilskuddet MSM og gurkemeie sammen. MSM er en svovelkilde, og kurkumin er en svoveltransportør slik at man får maksimal effekt.

Les mer om hva MSM er og hvordan det kan brukes her!

Gurkemeie og ingefær er begge røtter, men i motsetning til ingefær er ikke fersk gurkemeierot så enkelt å få tak i. Derfor er det vanligst å bruke stødt gurkemeie, som du får tak i de aller fleste steder som selger krydder. Gurkemeie og ingefær passer dessuten veldig godt sammen i matlaging. Mens gurkemeie har en litt jordaktig dyp smak, har ingefær en frisk spiss smak.

Prøv også denne gulrotsuppen med ingefær og gurkemeie!

Gurkemeie er uten tvil godt for kroppen, så prøv en gurkemeielatte om kvelden for en avslappende effekt. La gurkemeien styrke kropp og hud mens du sover. Gurkemeie kan også smøres rett på huden som en oppkvikkende ansiktsmaske, eller ved å bruke Dr Alkatis Organic Nourishing Treatment Oil, en lett olje som ikke tetter porer, og som på grunn av blant annet gurkemeie har kraftige anti-inflammatoriske egenskaper, og gir huden en sunn gyllen glød.

Gurkemeielatte:
• 2 dl nøttemelk
• 1⁄2 ss gurkemeie
• 1/4 ts pepper
• 1 kanelstang eller 1/2 ts stødt kanel
• 1 ss honning
• 1 ss revet fersk ingefær

Fremgangsmåte:
1. Ha alle ingrediensene i en gryte. Visp krydderet godt sammen, og varm opp til nesten under kokepunktet.

2. Skru ned temperaturen og la gurkemeielatten trekke i 5 minutter.

3. Sil bort krydderet og hell gurkemeielatten over i en kopp. Nyt den rykende varm!

Tips: For en julete variant kan du tilsette litt kardemomme og et par nellikspiker i tillegg til de andre krydderne.

Julie Ilona Balas

Julie er matblogger og kokebokforfatter. Hun elsker grønn og sunn mat, økologi og naturlige produkter.

Du liker kanskje også:

chia

Den ultimate frokosten

Nå som det er juletid blir det ofte en del fete måltider. Da er det helt perfekt med en lett og frisk, men samtidig mettende frokost. Da er en chiapudding
Les mer
varm sjokolade

Varm sjokolade til kalde høstdager

Nå som det sakte men sikkert blir mørkere og kaldere er det få ting som slår det å nyte en kopp rykende varm sjokolade. Gjerne i sofakroken med en god
Les mer

Rosenkål – sunt og godt juletilbehør!

Hvis du tror du ikke liker rosenkål har du nok aldri smakt denne varianten! På vinterstid frister det ikke alltid med en kald salat – men det er likevel viktig
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *